Vast program de investiții pe agenda municipalității în anul Centenarului

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Pentru 2018, anul Centenarului Marii Uniri municipalitatea a definitivat un amplu și ambițios program de investiții pentru modernizarea orașului.

“Principala prioritate a programului cu care m-am prezentat de fiecare dată în fața lugojenilor a constituit-o modernizarea continuă a orașului pentru a oferi cetățenilor condiții de viață și de activitate cât mai decente și civilizate. An de an am desfășurat investiții consistente în infrastructură, pentru că înainte de 2008 nu se făcuse nimic în oraș.

Nu intenționez să amintesc aici tot ce am construit în Lugoj în acești 9 ani. Oamenii pot vedea ei înșiși la tot pasul. Sunt extrem de puține locurile din oraș în care nu am modernizat ceva (stradă, trotuar, alee, parcări, locuri de joacă pentru copii și multe, multe altele). Zilele acestea am pus la punct ultimele detalii privind programul de investiții pe care dorim să-l punem în practică în 2018. Și pentru că în acest an sărbătorim Centenarul Marii Uniri, eveniment considerat în mod unanim de importanță maximă pentru țara noastră, acordăm de asemenea, o mai mare importanță și amploare lucrărilor de investiții pe care dorim să le realizăm.

Pe lângă continuarea unor proiecte din anii anteriori, în acest an vor fi abordate și o serie de obiective noi.Unul din cele mai importante obiective de investiții pe care dorim să-l realizăm, îl reprezintă sistematizarea zonei din apropierea Podului de Fier, obiectiv complex, care include realizarea unui sens giratoriu, reabilitarea platoului Casei de Cultură a Sindicatelor, acces rutier pe mal, direct către strada Plopilor și realizarea unei zone pietonale pe strada Nicolae Bălcescu. Noul pod pe care îl vom construi peste râul Timiș, va contribui în mod decisiv la fluidizarea traficului, preluând traficul auto de pe Podul de fier care va fi protejat, devenind astfel pod pietonal.

Anul acesta demarăm și lucrările de reabilitare a Galeriei Pro Arte și de asemenea, începem reabilitarea zonei pietonale a orașului, respectiv Tronsonul 1 din strada Al. Mocioni, ca un prim pas în punerea în valoare a vechiului Corso. Un alt punct important îl reprezintă Sistematizarea pe verticală a zonei Ștrandului Municipal, cu creare de parcări, rampe de acces bicicliști pe podul pietonal, amenajare clădire și amenajarea intrării la ștrand. Această lucrare vine în completarea lucrărilor pe care le desfășurăm în acest an pentru a da în folosință Ștrandul Municipal la standarde moderne. După modernizarea de anul trecut a Pieței Obor din municipiu, anul acesta vom realiza încă o parcare în acea zonă.Vom pune în practică și un proiect de amenajare a zonei străzilor Dimitrie Bolintineanu și Dimitrie Cantemir unde vor fi realizate parcări, un parc și locuri de joacă pentru copii.

La fosta cazarmă de pe strada Banatului nr. 8 vor fi demarate lucrările de amenajare a sediului Direcției de Asistență Socială Comunitară. Se va realiza de asemenea, compartimentarea și modernizarea Bazarului din municipiu. Acestea sunt doar o parte din proiectele pe care le propunem lugojenilor în acest an. Continuăm însă și cele patru importante programe derulate de administrație pe parcursul mai multor ani, respectiv asfaltarea străzilor din municipiu,reabilitarea prin dalare sau asfaltare a unor trotuare, reparația străzilor și reabilitarea sistemului de alimentare cu apă din municipiu. Și nu vom neglija nici celelalte domenii importante care țin de municipalitate. Am finalizat și proiectul de buget care poate fi deja consultat de lugojeni. Am prevăzut sume importante pentru sănătate (lucrări și aparatură medicală performantă la Spitalul Municipal Dr. Teodor Andrei), pentru învățământ, asistență socială, sport și cultură. În încheiere doresc să amintesc că începând din acest an, prin proiectul cu Grupul de Acțiune Locală vom demara activități în cele trei zone defavorizate unde sunt de asemenea, prevăzute lucrări de infrastructură importante și unde vom utiliza cât mai judicios cele 5,525 milioane de euro, fonduri europene nerambursabile atrase de către noi. Avem în vedere să accesăm anul acesta și alte importante fonduri europene prin proiecte de modernizare a infrastructurii de drumuri, de modernizare a transportului în comun și a Spitalului Municipal”, a declarat prof. ing. Francisc Boldea, Primarul Municipiului Lugoj.

Despre admin 6439 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.