Valoarea programului pilot „Masă caldă în școli” va fi majorată cu aproximativ 40%

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a anunțat vineri, în debutul ședinței de guvern, că urmează să fie adoptată o ordonanță de urgență în baza căreia valoarea pachetului alimentar zilnic de care beneficiază copiii în cadrul programului pilot „Masă caldă în școli” va fi majorată cu aproximativ 40%.

„Ne preocupă creșterea accesului copiilor la educație și reducerea abandonului școlar. Vom continua programul pilot ‘Masă caldă în școli’, destinat preșcolarilor și elevilor din 50 de unități de învățământ preuniversitar, într-o formulă îmbunătățită. Printr-o ordonanță de urgență pe care o vom adopta azi, majorăm cu aproximativ 40% valoarea pachetului alimentar zilnic de care beneficiază fiecare copil, de la 7 lei, cât a fost până acum, la 10 lei. Astfel, bugetul alocat programului crește de la 30,7 milioane lei la 46,7 milioane lei”, a anunțat Dăncilă.

Ea a menționat că o altă noutate pe care o aduce actul normativ vizează trecerea de la ani școlari la ani calendaristici, „pentru a simplifica procedurile de atribuire a contractelor” de către compartimentele de specialitate din administrațiile locale.

„Această modificare contribuie la asigurarea continuității programului pilot. Am decis continuarea acestui program având în vedere beneficiile aplicării înregistrate ca urmare a aplicării lui până acum, și anume scăderea abandonului școlar, diminuarea absenteismului și a întârzierilor la prima oră, formarea deprinderii la copii a unei alimentații sănătoase”, a menționat prim-ministrul.

Proiectul vizează aprobarea programului pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preșcolarii și elevii din 50 de unități de învățământ preuniversitare de stat.

AL PRESS

Despre admin 6701 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.