Va fi 9 iunie o zi hotărâtoare pentru Lugoj?

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

A mai rămas puțin până la alegerile locale din 2024. Ziua de 9 iunie va fi o zi hotărâtoare pentru soarta Lugojului. Dar nu va fi una decisivă… Lumea va continua să existe și după ziua de vot, indiferent cine va fi noul primar. Partea pozitivă este că multă din mizeria care se degajă în momentul de față în numele așa zise campanii electorale va înceta să mai existe…

De aproape 3 ani și jumătate, prin articolele pe care le-am scris am prezentat realitatea care ne înconjoară. E adevărat, văzută prin ochii mei. O realitate care a deranjat și deranjează și în continuare. O grămadă de politicieni și „deontologi” într-ale scrisului s-au dat de toți pereții încercând să mă oprească. Dar nu au reușit…

Aș putea scrie un articol despre mine și despre tot ce s-a întâmplat în tot acest timp. Despre cum din „dragă prietene” am devenit un „hoț de scaune”, despre cum mi s-a oferit un post cald de director, doar-doar nu voi mai scrie, sau cum a fost asmuțită „presa liberă și independentă” asupra mea. Dar nu o voi face. Sunt prea mic și nesemnificativ pentru a deveni un subiect de articol. Cel puțin din punctul meu de vedere, că alții, la câte articole mi-au dedicat, m-au ridicat la rang de vedetă.

În cei 3 ani și jumătate am scris aproximativ 200 de articole. În toate acestea am încercat să prezint realitatea înconjurătoare, o realitate pe care nu o găseam descrisă nicăieri. Eu încă susțin că am fost obiectiv. Alții, deranjați de cele arătate, susțin și în zi de azi contrariul. Dar singura părere care a contat și încă mai contează pentru mine a fost și este a dumneavoastră, cei care citiți site-ul http://www.augustinbercean.com. Dumneavoastră sunteți singurii care ați contat în deciziile pe care le-am luat de-a lungul timpului. Și una dintre ele, poate cea mai importantă, a fost aceea de a continua să scriu.

Părerea mea despre modul cum a fost administrat acest oraș în ultimii 3 ani și jumătate bănuiesc că o știți bine. Mi-am expus-o din secunda 1 și nu am deviat niciodată de la ea, indiferent de presiunile la care am fost supus. Da, avem un oraș mizer, fără niciun orizont, condus de o persoană care, deși a fost demisă din funcția de primar, încă se mai agață cu disperare de ea, aruncându-ne în haos. Că alții văd întreaga situație altfel, e treaba lor. Fiecare e liber în a-și exprima punctul de vedere. Eu, comparativ cu ei, chiar li-l accept.

Așa cum am spus, ziua de 9 iunie 2024 va fi o zi hotărâtoare pentru soarta Lugojului. Aș putea să vă și explic de ce fac această afirmație, scriind un ditamai articolul. Dar nu cred că mai este nevoie. Dacă m-ați citit în toți acești ani, ați ajuns și singuri la această concluzie.

Augustin BERCEAN

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.