USR Lugoj NU a acceptat niciun spațiu oferit de Primărie

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Citeam săptămâna trecută într-un țaitung cu vechime că USR și AUR vor avea sedii situate ultracentral. Nimic nou, mi-am zis, dădusem și noi știrea cu o săptămână înainte.

Doar că titlul folosit de colegii noștri, „Spații gratuite pentru partide”, mi-a sărit în ochi. De ce? Pentru că în articol scria negru pe alb că USR are de plătit 4.068 euro pe an, iar AUR – 2.460 euro pe an.

O altă publicație, online de această dată, scria „USR închiriază un spațiu fără licitație publică”, deși în articol nu era vorba doar de USR Lugoj, ci și de AUR Lugoj, dar USR Lugoj trebuia pus la zid.

Cum stau, de fapt, lucrurile, ne-a lămurit Erwin Floroni, Președintele USR Lugoj.

„O nouă campanie de dezinformare a fost pornită în ultima perioadă în mass media lugojeană împotriva USR Lugoj.

Mai multe publicații online și scrise au publicat diverse articole tendențioase prin care „informau” lugojenii că USR Lugoj a primit gratuit un spațiu ultracentral de la Primărie sau că urmează să închirieze un spațiu fără licitație publică la un preț de 6,44 euro/mp/lună.

USR Lugoj a depus o cerere la Primărie în luna decembrie 2021 pentru închirierea unui spațiu  care să faciliteze întâlnirile din cadrul filialei noastre, dar în niciun caz nu ne-am dorit vreun spațiu cu dedicație.

Primăria a refuzat categoric acordarea vreunui spațiu, prin adresa 12952/14.02.2022, semnată de către primarul de atunci al municipiului Lugoj, Claudiu-Alexandru Buciu.

Luând act de acest refuz, USR Lugoj nu a mai făcut o altă cerere.  După mai mult de jumătate de an, Primăria a venit cu o „ofertă de nerefuzat”, deși nu i-a mai cerut nimeni acest lucru.

USR Lugoj nu a acceptat oferta Primăriei Lugoj a închiria spațiul situat pe strada Mocioni.

Conform legislației, Legea 344/2006, Articolul 26, stipulează: „(1) Autoritățile administrației publice centrale și locale pot asigura spații pentru sediile centrale și locale ale partidelor politice, precum și terenurile aferente, la cererea motivată a acestora. (2) Partidele politice pot primi cel mult câte un sediu pe unitate administrativ-teritorială. (3) Închirierea de către autoritățile locale a spațiilor destinate sediilor partidelor politice urmează regimul juridic prevăzut pentru închirierea spațiilor cu destinație de locuință”.

Conform legii, prețul de închiriere se stabilește în echivalare cu prețul locuințelor și nu în echivalare cu prețul de închiriere a spațiilor comerciale, cum eronat a făcut evaluatorul contractat de către Primărie, motiv pentru care, USR Lugoj nu își poate permite o astfel de ofertă, pe lângă faptul că o astfel de ofertă nu mai reprezintă o necesitate în acest moment.

Rugăm cele două publicații lugojene să înceapă să își informeze cu o mai mare precizie cititorii, pentru a nu lăsa loc de interpretări care pot induce în eroare opinia publică, acest lucru aducând după sine și un prejudiciu de imagine al Partidului Uniunea Salvați România Lugoj”, a declarat Erwin Floroni, președintele USR Lugoj.

Nicolae SILADE

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.