Unde poți găsi mănuși medicale de calitate?

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Sursa foto: https://image.freepik.com/free-photo/dentist-wears-gloves_1150-19657.jpg

Mănușile medicale sunt unele dintre cele mai utilizate consumabile din domeniul sanitar. Ele sunt esențiale în timpul consultațiilor de specialitate și al intervențiilor chirurgicale sau de rutină, pentru a proteja personalul medical și pacienții împotriva oricăror riscuri.

Datorită eficienței lor, mănușile de protecție sunt utilizate și în alte domenii, precum saloane de cosmetică, în industria alimentară, laboratoare, ateliere auto sau centre de tatuaje, deoarece previn contactul direct cu diferite substanțe chimice, uleiuri ori solvenți. Dacă și tu ai nevoie de mănuși de unică folosință, îți prezentăm în acest articol unde poți găsi produse de calitate.

Apelează la o firmă specializată

Pentru protecția mâinilor cel mai des sunt folosite mănuși din nitril sau din latex. Dacă ai nevoie de consumabile pentru afacerea ta, asigură-te că apelezi la o firmă care îți oferă mănuși de calitate, rezistente și durabile, care protejează împotriva tuturor riscurilor. Trebuie să știi că pe piață există mai multe tipuri de mănuși, special create pentru a acoperi nevoile specifice ale utilizatorilor.

Produsele din latex sunt cele mai populare, grație avantajelor pe care le oferă în timpul folosirii. Sunt biodegradabile, fabricate din cauciuc natural, au o bună sensibilitate tactilă și nu alunecă. Mănușile din latex sunt disponibile în două variante, respectiv pudrate și nepudrate. Însă multe persoane prezintă alergii la acest tip de produse, de aceea sunt folosite la scară largă și mănușile din nitril. Pe lângă faptul că sunt o opțiune excelentă pentru cei alergici la latex, mănușile din nitril au o rezistență mai bună la perforare și o rezistență chimică sporită.

O alternativă mai ieftină la cele două tipuri deja prezentate o reprezintă mănușile din vinil. Însă, acestea se folosesc mai degrabă în activități care nu necesită un nivel ridicat de durabilitate și protecție. În domeniul medical, mănușile din vinil sunt recomandate doar pentru acțiunile de rutină.

Cumpără mănușile din farmacii

Mănușile medicale pudrate și nepudrate, care se pot folosi pentru examinare sau în scop general, se găsesc și în farmacii. Totuși, spre deosebire de un distribuitor autorizat, în cadrul farmaciilor prețurile sunt mult mai mari. În plus, gama de produse este mai restrânsă, iar stocurile mici, iar asta poate afecta activitatea unei unități sanitare, care nu poate funcționa fără utilizarea acestor echipamente.

Ține cont de calitate

Indiferent de tipul de mănuși pe care obișnuiești să-l utilizezi, ține cont că este esențial să alegi întotdeauna consumabile de calitate, care să prevină îmbolnăvirea personalului ori răspândirea infecțiilor, a virusurilor și bacteriilor. O achiziție inteligentă o reprezintă mănușile care oferă un simț tactil mai bun, sunt rezistente la agenți chimici sau la perforare. Produsul trebuie să se muleze foarte bine pe mâini și să asigure dexteritate purtătorului, pentru a nu-i limita activitatea zilnică.

Mănușile medicale trebuie să asigure o elasticitate foarte bună, pentru a nu exista riscul de rupere accidentală și să se comporte foarte bine la purtare îndelungată. Practic, un echipament de calitate se va potrivi ca o a doua piele, astfel încât toate operațiunile să fie îndeplinite cu succes.

Echipamentele de protecție sunt extrem de importante în domeniul medical și în alte medii unde există un risc crescut de infecții sau interacțiune cu diferite substanțe nocive.

Cu toate că există pe piață multe mănuși de protecție, ia în considerare faptul că nu orice firmă comercializează produse de calitate. Pentru a beneficia de toată protecția și avantajele oferite de aceste mănuși, este necesar să achiziționezi consumabile superioare, care în același timp oferă și un mediu steril pentru activitățile unde sunt folosite.

Despre admin 6703 articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.