Unde-i lege, e tocmeală?

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Piața agroalimentară „Timișul” din Lugoj deservește populația orașului cu produse agroalimentare și nu numai. Din cauza celor care comercializează haine și diferite alte obiecte, în afara celor alimentare, se produce o aglomerare nepermisă și astfel nu se poate păstra distanța socială. Există pericolul ca piața să devină un focar de infecție cu COVID-19.

Ordonanța Militară nr. 8 din 9 aprilie 2020 precizează:

„Pieţele agroalimentare rămân deschise pe toată durata stării de urgenţă cu obligaţia măsurilor de prevenire ale COVID-19. Se permite deplasarea agricultorilor de la câmpul de producţie până la locul de vânzare”.

Deci, niciunde nu se face vorbire de comercializarea în aceste spații a altor mărfuri. De asemenea, se specifică foarte clar că, pe toată durata stării de urgenţă, comercianții au obligaţia respectării cu strictețe a măsurilor de prevenire ale COVID-19.

„Distanța socială nu se respectă. Am înțeles că piața este deschisă doar comercianților de produse agroalimentare. Uitați ce e aici. Plin de haine și alte produse care nu fac parte din categoria menționată în Ordonanța nr. 8. Eu știu că și ceilalți trebuie să trăiască, dar și legea trebuie respectată. Din cauza aglomerației nu pot respecta distanța socială. Suntem prea înghesuiți, și noi, și cumpărătorii. Cred că nu mai vin în piață. Nu vreau să mă îmbolnăvesc. Suntem noi la piață, dar mă întreb: Unde-i lege, e tocmeală?”, se arată nedumerit I. D., comerciant și producător.

Dan TIMARU

Despre admin 6441 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.