Pădurile şi păşunile din zona Fârdea sunt în flăcări. Primarul face apel la cetăţeni

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Comuna Fârdea şi satele aparţinătoare sunt mistuite de câteva zile de patru incendii de păşune şi pădure care se întind pe zeci de hectare şi pe care pompierii, deşi au intervenit în efectiv numeros, nu au reuşit încă să le stingă. Primarul comunei crede că acestea au fost declanşate de un răufăcător, întrucât au izbucnit în locuri diferite şi nu există posibilitatea ca flăcările să se fi extins singure.

Primul incendiu a izbuncnit în urmă cu trei zile, la Gladna Română, din păşune spre pădurea comunală. Cel de-al doilea a pornit de la Zolt spre Luncani, al treilea în zona Drăgsineşti şi al patrulea la intrarea în Gladna Română, pe partea stângă.

„Sunt patru focare şi toate au fost pornite pe rând. Există suspecţi, dar încă nu se ştie cu exactitate cine ar fi dat foc. Un lucru este clar: sunt zone diferite şi este exclusă posibilitatea de a se fi extins flăcările de la un singur incendiu”, a precizat Samuel Lupescu, primarul comunei Fârdea.

Pompierii intervin în forţă de câteva zile, a ajuns chiar şi elicopterul. Inclusiv astăzi intervin 15 pompieri pentru a încerca să stabilizeze situaţia, plus alţi voluntari, însă e nevoie şi de sprijinul locuitorilor, iar primarul comunei face un apel public din acest punct de vedere.

„Vă rog a ne sprijini în a stinge acest incendiu uriaş care ne mistuie de trei zile păşunile şi pădurile. Mulţumim tuturor voluntarilor şi pompierilor care au fost până acum alături de noi, mulţumim pompierilor. Vă aşteptăm”, este apelul primarului Samuel Lupulescu către cetăţeni.

Alina DAMIAN

Despre admin 6441 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.