Un viitor promițător pentru frații Iovița

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

În weekend-ul care a trecut, a avut loc la Ciolpani un adevărat spectacol pe roți în etapa a II-a din Campionatul național de motocros al României, desfășurată simultan cu prima etapă din Campionatul European la categoria 65cc/85cc și Campionatul Balcanic de motocros 2021

Cele 3 competiții au reunit 150 de piloți din 8 țări. A fost o cursă intensă, cu nori de praf, ploaie și piloți de toate vârstele. 

Frații Iovița au avut o evoluție foarte bună și în această etapă, rulând alături de piloți experimentați din Ungaria, Bulgaria, Serbia, Turcia, Moldova

Pentru Dean Victor (în vârstă de 7 ani) locul 1 pe podium a venit ca o răsplată binemeritată, în urma unui start spectaculos, unde a plecat în fața a 14 piloți dornici de victorie. 

Dean continuă să-și păstreze locul de lider în clasamentul național, ocupând locul 1, după un parcurs foarte bun în această etapă. 

Datorită evoluției spectaculoase, Dean urcă pe podium și în clasamentul Est-European, ocupând locul 2, făcând astfel cinste României. 

Mark Luca (în vârsta de 10 ani) care aleargă la o categorie mai mare, la 65cc, a întâmpinat unele probleme de natură tehnică la start și, deși a muncit considerabil pe traseu, pentru a-și depăși adversarii mult mai experimentați, a reușit să-și asigure un loc 5 în Campionatul național și un loc 6 în Clasamentul european, alături de cei 24 de piloți înscriși în competiție. 

„A fost prima cursă la care Mark și Dean participă alături de sportivi de diferite naționalități, piloți care de altfel sunt foarte buni și care au însemnat o provocare în plus pentru ei. 

S-au descurcat de minune, sunt foarte mândru de evoluția lor, de determinarea de care au dat dovadă și de modul în care au luptat pe circuit. 

Progresează de la o etapă la alta, își doresc foarte mult să-și păstreze locul pe podium și pentru asta muncesc foarte mult. Ieșim des la antrenament, indiferent de condițiile meteo, pregătirea fizică e la ordinea zilei, iar suportul moral este necondiționat. 

Următoarea etapă va avea loc în luna iulie, la Moreni.

Mulțumim clubului VN Motorsport, sponsorilor care ne susțin (Mitas, NordicaMoto, Metabond, Silcom SA, Boicu Electric SRL, Motul) și antrenorului Florin Pintescu, pentru pregătirea fizică a băieților”,

a declarat Marțian Iovița, tatăl piloților. 

Despre admin 6695 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.