Mergi în vizită la rude sau prieteni în străinătate? Iată cum să te pregătești!

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Când prietenii sau rudele stau în străinătate, fie permanent, fie temporar, poate fi greu să țineți legătura. Puteți să vă vedeți prin apeluri video, dar desigur că nu e la fel ca în realitate. Uneori, vă puteți întâlniți atunci când se întorc în România de sărbători sau cu alte ocazii, dar poți și să le întorci vizita, mergând în țara unde se află.

Dacă mergi în vizită la persoane dragi aflate în străinătate, este important să iei anumite măsuri înainte de a pleca în călătorie. Punând totul la punct cum trebuie, vei sta fără griji în zilele de relaxare în altă țară.

Iată ce trebuie să faci înainte de a merge în vizită la persoanele dragi din străinătate!

Asigură-te că pașaportul sau buletinul sunt valabile pe toată durata călătoriei

Este extrem de important să verifici valabilitatea actelor tale înainte de a pleca. Un document de identitate pe cale să expire te încurcă atât la aeroport, atunci când te legitimezi, cât și la vamă. În unele cazuri, îți poate fi refuzată intrarea în țara de destinație, dacă pașaportul îți va expira în 3-6 săptămâni de la sosire, iar acest lucru și se poate întâmpla și cu buletinul.

Obține vizele necesare, dacă este cazul

Pentru a nu avea grija vizei, fă cerere din timp pentru aceasta, mai ales că procesul de eliberare a documentului durează, în multe cazuri, destul de mult. În 60% dintre țările din lume este nevoie de viză, chiar și pentru perioadele scurte de ședere.

Verifică cum poți ține legătura cu rudele din țară

Înainte de a pleca, verifică și modul în care funcționează cartela de telefonie mobilă și activează serviciile de roaming, pentru a putea să beneficiezi de minute și internet pe mobil și în străinătate. Poți să te bazezi și pe aplicațiile gratuite de pe telefon, dacă ai la îndemână destul de des o conexiune stabilă la Internet, dar este indicat, oricum, să ai și o altă alternativă.

Alege tipul de transport

O altă chestiune pe care trebuie să o iei în considerare înainte de a pleca la rude sau prieteni care stau în străinătate este și alegerea tipului de transport optim pentru tine. Ai două variante principale: avion sau autocar.

Călătoria cu autocarul în Europa este la îndemână, pentru că este avantajoasă din punct de vedere financiar și te bucuri de siguranță sporită, dacă firma aleasă pune la dispoziție autovehicule de înaltă calitate. De asemenea, biletele se obțin ușor și poți să pleci din numeroase localități din România.

De exemplu, la Tabitatour.ro găsești bilete de autocar pentru Germania la preț avantajos, care pot fi cumpărate fără a merge la agenție, cu plecare din cele mai importante orașe și nu numai.

Acestea sunt câteva dintre lucrurile pe care trebuie sa te asiguri că le-ai pus la punct, înainte de a pleca în vizită la rude sau prieteni aflați în altă țară. Astfel, vei petrece fără griji clipe fericite alături de cei dragi.

Sursă foto: Pixabay.com

Despre admin 6671 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.