Un vietnamez nu s-a mai tuns de 80 de ani. Părul său are peste 5 metri

Nguyen Van Chien, din Vietnam, nu şi-a mai tăiat podoaba capilară de aproape 80 de ani, informează Reuters. 

Bărbatul în vârstă de 92 de ani, din regiunea Deltei Mekong în sudul ţării, este mândrul proprietar al unei cozi cu o lungime de peste cinci metri, pe care nu a tăiat-o întrucât crede într-o tradiţie care spune că o persoană nu trebuie să modifice atributele cu care s-a născut.

„Nu îndrăznesc să schimb nimic la el, nici măcar să-l pieptăn”, a declarat pentru Reuters Chien, din satul său aflat la circa 80 de kilometri vest de oraşul Ho Chi Minh. Chien crede că aceasta este misiunea sa, de a-şi lăsa să crească părul, pe care îl ţine într-un coc acoperit cu un turban portocaliu. I s-a cerut să-l tundă atunci când era la şcoală, dar nu a mai mers la cursuri după clasa a treia şi a decis să nu-l taie, să nu-l pieptene şi nici să-l mai spele vreodată. „Îmi aduc aminte că părul meu era negru, bogat şi puternic. L-am pieptănat, l-am descâlcit ca să-l fac să fie neted. Dar când am auzit chemarea puterii divine, am ştiut imediat că am fost cel ales”,

a spus acesta. „Mi-am atins părul, iar peste noapte devenise foarte aspru. Se fixase de capul meu şi devenise un lucru de sine stătător”. Chien este adeptul unui cult aproape dispărut, „Dua”, al cărui fondator susţinea că a supravieţuit doar cu nuci de cocos ca să-şi păstreze vitalitatea.

Cel de-al cincilea fiu al lui Chien, Luom, îşi ajută tatăl să-şi îngrijească coada uriaşă. „Aceste lucruri par prosteşti, dar sunt sacre”, a spus Luom, acum în vârstă de 62 de ani.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.