Un turn vechi, lăsat în paragină, a reînviat după ce a fost pictat de un artist lugojean

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Un artist din Lugoj, Alexandru Dandu, a pictat în întregime un turn vechi și neîngrijit din oraș. Este vorba despre turnul de la intrarea în Parcul „George Enescu”. Alexandru a oferit clădirii o înfățișare nouă.

Folosind culori vii și mesaje înălțătoare, pictorul a ales arta și muzica, ca teme principale pentru lucrarea realizată în doar câteva zile. Una dintre piesele principale ale picturii o reprezintă o vioară gigantică, de culoare roșie, pictată chiar pe fațada dinspre strada C. Wallisch.

„Este unul dintre proiectele finanțate de către consiliul local, în valoare de 30.000 de lei. Scopul este de a promova artiștii locali. Alexandru Dandu a executat lucrarea, tema lucrării este legată de artă și muzică, fiind ilustrate instrumente muzicale și evidențiat compozitorul George Enescu. Lucrarea va fi gata în această săptămână, au fost implicate mai multe elemente, se va schimba și burlanul turnului, iar lucrarea nu are nimic de-a face cu activitatea din interior. Artistul a folosit atât sprayuri, cât și pensule, iar inițiativa se bucură deja de succes, fiind pe placul lugojenilor”,

a declarat pentru Lugojeanul.ro Roxana Alexa, consilier cabinet primar. Marți, lucrarea era finalizată în proporție de 95%, astfel că lugojenii o pot admira deja când trec prin zona parcului lugojean.

(D. G.)

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.