Un turc care căra migranți cu automarfarul a fost prins de către polițiștii lugojeni pe centura orașului

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Polițiștii din Lugoj au depistat, în noaptea de luni spre marți, 37 de migranți ascunși într-un autotren pe care l-au oprit pentru control la urcarea pe autostrada A6, care face legătura între șoseaua de centură a municipiului Lugoj și autostrada A1.

„La data de 29 august a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Lugoj, au depistat la urcarea pe A6 Lugoj-Timișoara, un grup de 37 de persoane, din Pakistan, Banglades și India. În urma verificărilor efectuate a reieșit faptul că aceștia sunt cetățeni străini, 29 dintre ei având emise documente de solicitare a dreptului de azil pe teritoriul României”, au anunțat reprezentanții IPJ Timiș.

Cele 37 de persoane au fost predate polițiștilor din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara.

Șoferul de tir, care a fost prins de polițiștii din Lugoj că a îmbarcat și transportat 37 de migranți, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

„Prin ordonanța Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș din data de 29.08.2023 s-a pus în mișcare acțiunea penală față de K.K., pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți, faptă prev. și ped. de art. 263 alin. 1, 2 lit. a și b C.P.

În fapt, s-a reținut că la data de 29.08.2023 numitul K.K., cetățean turc, a îmbarcat și a transportat, într-o semiremorcă, un număr de 37 persoane din Pakistan, Bangladesh și India cu scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a României, în vederea obținerii unui folos patrimonial.

La data de 29.08.2023 numitul K.K. a fost reținut pentru 24 ore, iar la data de 30.08.2023 judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Timiș a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru 30 de zile”, au anunțat reprezentanții Parchetului de pe lngă Tribunalul Timiș, menționând și că punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea unei măsuri preventive nu pot să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție, inculpatul fiind nevinovat până la pronunțarea unei hotărâri definitive de condamnare. (P. M.)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.