Un tricolor cât ţara

Share Button

Ziua de 1 Decembrie 1918 marchează bilanţul luptei românilor pentru întregire statală. Ţinând cont de acest lucru, la Şcoala Dumbrava, s-a hotărât organizarea unei  activităţi de amploare care să evidenţieze acest moment.

„Un tricolor cât ţara” este prima activitate din proiectul de parteneriat „Şcoala mea, şcoala toleranţei”, pe care instituția îl are cu Primăria şi Căminul Cultural Dumbrava.

În 29 noiembrie 2017, începând cu ora 10, această primă activitate s-a desfăşurat cu o participare numeroasă a elevilor, începând de la clasa pregătitoare şi până la clasa a VIII-a, la Căminul Cultural Dumbrava, gazdă fiind Eva Borş, referent cultural. Coordonatorii activităţii au fost directorul școlii, prof. Ştefan Tiberiu Deak, şi prof. Alina Deak.

Prezenţa a fost marcată şi de învăţătorii şi diriginţii şcolii din Dumbrava: prof. înv. primar Rodica Ardelean, prof. înv. primar Laura Bejenar, prof. Adriana Medelean, prof. Nicoleta Par, prof. Iulia Ezaru, prof. Mihaela Curuţiu.  Fiecare cadru didactic şi-a îndrumat clasa cu cea mai mare atenţie, participând cu mult interes şi având grijă ca acest eveniment dedicat zilei de 1 Decembrie să fie unul marcant pentru copii.

Activitatea a debutat cu Imnul României, după care elevul Eric Todoran, din clasa a VIII-a, a prezentat semnificaţia zilei de 1 Decembrie, apoi a continuat cu prezentarea unui PowerPoint despre istoricul zilei de 1 Decembrie de către prof. Alina Deak.

Pentru ca evenimentul să fie cât mai colorat, câţiva elevi au recitat poezii, după care eleva Aliz Deak și prof. Alina Deak au interpret la chitară cântecul „Clopotul reîntregirii”. În continuarea  acestui moment artistic, a urmat o activitate de abilităţi practice, la care copiii au avut de realizat o lucrare reprezentând harta ţării pe cele 3 culori, roşu, galben şi albastru, peste care au aplicat siluetele decupate a doi copii în costume populare.

A fost un eveniment de succes, care s-a finalizat cu acordarea  unei diplome de românaş sau româncuţă pentru fiecare elev participant.

Alina DEAK

2564

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.