Careul aşilor anonimi [short sport] Luxul din barcă [short sport] Campion, oriunde şi oricând

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Careul aşilor anonimi

Aţi auzit de Andrei Roşu, Vasile Oşean, Ionuţ Olteanu şi Marius Alexe? Nici eu. Şi, probabil, veţi auzi pentru ultima dată. Nu pentru că răul lucrează, cum ştim desigur, mai eficient decât binele, ci pentru că mass media, la noi, caută senzaţionalul acolo unde te sugrumă banalitatea, prostia şi minciuna, promovând consecvent incultură, vulgaritate şi mediocritate. În numele Măriei Sale rating-ul. Mai precis pentru banii pe care, direct sau nu, îi primeşte în schimbul prostituţiei pe care o practică. Acestea fiind cunoscute, ar fi de promovat la noi efortul unor admirabili români ce încearcă… Atlanticul cu degetul pentru strângerea de fonduri spre construirea unui campus socio-medical destinat copiiilor diagnosticaţi cu boli rare la Adunaţii Copăceni, în Giurgiu? Bărbaţii numiţi mai sus formează prima echipă românească ce va traversa Oceanul Atlantic într-o ambarcaţiune cu vâsle, participând la cea mai dificilă şi periculoasă aventură posibilă. “Talisker Whisky Atlantic Challenge” porneşte pe 12 decembrie 2017 din Insulele Canare şi are punct final arhipelagul Antigua din Caraibe, adunând echipaje din întrega lume într-o cursă de strângere de fonduri pentru scopuri caritabile.

Luxul din barcă

Vorbim despre o competiţie care a debutat în 1997, constând în parcurgerea a peste 5000 de kilometri în apele deloc liniştite ale Oceanului Atlantic, cu o medie de traversare de 60 de zile (record 37 de zile, cea mai lungă cursă peste 4 luni) în cea mai dură aventură de canotaj din lume, echipajele participante neprimind suport exterior în timpul cursei. O expediţie în care eşti obligat să te descurci cu proviziile iniţiale de apă potabilă şi hrană, într-o barcă de 7,5 metri lungime şi 1,8 metri lățime din lemn, fibră de sticlă şi carbon. În care există, e adevărat, panouri solare ce alimentează echipamentele electrice la bord şi un sistem de transformare în apă potabilă a apei din mare! Lux, nu?

Campion, oriunde şi oricând

Liderul echipei, Andrei Roşu, este tată a doi copii, sportiv de anduranță, blogger și scriitor, coach, speaker motivațional, percuționist amator, organizator de evenimente caritabile şi susținător voluntar de diverse proiecte sociale. Prima provocare – un maraton la Polul Nord, urmat de alte 7 maratoane și ultramaratoane pe 7 continente, premiate cu un loc în Cartea Recordurilor. După care s-a dedicat ciclismului și înotului, participând în 2015 la un traseu de la Londra la Paris, compus din 140 de km de alergare, aproximativ 50 de km de înot și încă 300 de km cu bicicleta, devenind primul român care a traversat înot Canalul Mânecii. “Pentru mine, succesul este un ansamblu de eforturi mici, repetate zilnic. Iar rețeta este mai simplă decât pare: visezi – planifici – acționezi. Urmate în această ordine, am garanția că pot reuși în tot ceea ceea îmi propun, indiferent că este vorba despre a strânge fonduri pentru cauzele în care cred sau o cursă aparent imposibil de terminat, cum este Atlantic Challenge.” Peste 13 zile, bărbaţii pornesc în cursă. Le ţinem pumnii. Jos pălăria!

Dan H. BRUDIU

Despre admin 6541 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.