Un tânăr a fost reținut de polițiștii din Belinț. A furat două mașini și a intrat cu ele în șanț

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Belinț au reținut luni, 17 aprilie, un tânăr de 18 ani, bănuit de săvârșirea infracțiunilor de furt calificat și conducerea unui autovehicul fără a deține permis de conducere.

În fapt, la data de 17.04.2023, în jurul orei 01:57, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Belinț, au fost sesizați prin apel 112 de un bărbat cu privire la faptul că la aproximativ 500 de metri de intrarea în localitatea Paniova, în afara părțıi carosabile, într-un șanț de colectare a apelor pluviale, se află un autoturism avariat, care avea în funcțiune luminile de poziție, fără a se afla vreo persoană în habitaclul acestuia.

De asemenea, la data de 17.04.2023, în jurul orei 05:55, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Belinț au fost sesizati prin apel 112 de un bărbat în vârstă de 74 de ani din localitatea Chizătău, cu privire la faptul că în seara zilei de 16/17.04.2023, în intervalul orar 00:00-05:30, nepotul soției sale, în vârstă de 18 ani, i-ar fi sustras autoturismul, care se afla parcat în fața locuinței și ar fi plecat într-o direcție necunoscută.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că, în seara zilei de 16.04.2023, tânărul în vârstă de 18 ani, în timp ce se afla la imobilul din localitatea Chizătău, ar fi sustras cheilei autoturismului, l-ar fi condus pe drumurile publice fără a deține permis de conducere, l-ar fi avariat şi abandonat, acesta fiind găsit la intersecția dintre DN6 și DJ 609, în localitatea Chizătău, pe marginea părții carosabile.

Ulterior, tânărul a sustras un alt autoturism, care se afla parcat în fața unui imobil din localitatea Şanovița, acesta fiind neasigurat și având cheile în portieră, pe care l-ar fi condus pe drumurile publice fără a deține permis de conducere, l-ar fi avariat și abandonat într-un șanț pe DJ 609A, între localitățile Ghizela şi Paniova.

În urma investigațiilor efectuate,  polițiștii au depistat în localitatea Secaș  tânărul în vârstă de 18 ani, bănuit de comiterea faptelor, acesta fiind condus la sediul secției de poliție pentru audieri.

În urma probatoriului administrat în cauză, bănuitul a fost reținut pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat (2 acte materiale) și conducerea unui vehicul fără a deține permis de conducere (2 acte materiale), acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Caraș-Severin. Polițiștii continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale a acestuia și luării măsurilor legale care se impun. (P. M.)

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.