Un șofer român de TIR a făcut plinul de 262 de ori la benzinăriile din Belgia, însă n-a plătit niciodată

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Un șofer român de TIR, în vârstă de 51 de ani, a fost condamnat la 5 ani de închisoare de un tribunal din Belgia pentru fraudă cu carduri de combustibil. Folosind echipamente de skimming la terminale de plată din benzinării, românul a făcut plinul la TIR de 262 de ori fără să plătească.

Pe 4 februarie 2020, un angajat al unei benzinării din Meer a anunțat poliția că a observat echipamente de skimming la un client. Anchetatorii au analizat imaginile surprinse pe camerele de supraveghere și i-au identificat pe Barbaros I. (51) și Mihai S. (41).

Cei doi instalaseră echipamentul la terminalul de plată din benzinăria respectivă cu o seară înainte. În baza unui mandat european, poliția a percheziționat locuința din România a bărbatului de 51 de ani, pe 23 noiembrie 2021. Au găsit acolo echipamentele de skimming și date ale unor carduri de combustibil.

Potrivit cercetărilor ulterioare, s-a descoperit că inculpații au sustras cantități mari de combustibil între 2015 și 2020 prin fraudă informatică. Ulterior s-a descoperit că combustibilul era vândut în principal șoferilor de TIR turci și iranieni, care plăteau în 0,8 euro pe litru.

Au sustras combustibil din benzinării din Hoogstraten, Anvers, Herentals, Rumst, Schoten, Wommelgem, Zwijndrecht, Melsele, Temse, Kallo, Tessenderlo, Lokeren, Wetteren, Beernem și Veurne.

Barbaros I. a fost condamnat la cinci ani de închisoare și trebuie să plătească o amendă de 8.000 de euro, după ce instanța belgiană a stabilit că a fost implicat în 262 de alimentări cu carduri de combustibil copiate sau furate.

Conaționalul său se ocupa în principal de amplasarea echipamentelor de skimming, însă participarea lui la fapte a fost mai limitată. A fost condamnat la 30 de luni de închisoare și o amendă de 4.000 de euro. Cei doi trebuie să plătească o despăgubire totală de peste 60.000 de euro către firmele prejudiciate.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.