Un șofer a intrat cu TIR-ul într-un avion

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Un acident mai puțin obișnuit s-a produs pe o autostradă din Germania. Un camion condus de un român a lovit un avion, care aterizase de urgență pe A62, lângă Hoheneid.

Potrivit poliției din Waldfischbach-Burgalben, landul Renania-Palatinat, Germania, avionului de mici dimensiuni i s-ar fi oprit motorul în timpul zborului din Franța către Saxonia Inferioară.

Șoferul român de TIR și pilotul avionului au scăpat teferi, după accidentul de pe autostradă

Pilotul trebuia să aducă de urgență aero-nava la sol, astfel că a luat decizia de a folosi autostrada drept pistă de aterizare. Nu a fost o misiune ușoară, pentru că autostrada este îngustă, având doar două benzi de circulație. După ce a stăpânit cu brio aterizarea, apa-ratul de zbor a fost lovit de un TIR, la volanul căruia se afla un șofer român. Din fericire, atât pilotul, cât și șoferul român de TIR au scăpat teferi. Pilotul a suferit răni ușoare, dar nu a fost nevoie să meargă la spital, iar românul nu s-a rănit, dar s-a ales cu un adevărat șoc.

Unul dintre primii ajunși la fața locului, împreună cu numeroase echipaje de poliție și pompieri, a fost Karl Sekoll, patronul unei firme de remorcare solicitată să intervină la accident. „Am remorcat câteva avioane pe un aerodrom din apropiere, dar niciodată după ce au aterizat pe autostradă. Nu am văzut în viața mea așa ceva”, a declarat antreprenorul german. Potrivit informațiilor obținute de Bild, pilotul este bine, a fost luat de ginerele său și dus acasă. A62 a fost închisă câteva ore, pagubele ridicându-se la aproximativ 60.000 de euro, conform estimărilor inițiale.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.