Un primar a fost legat de camion și târât pe străzi, pentru că nu și-a onorat promisiunile din campania electorală

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Unsprezece oameni au fost arestaţi în sudul Mexicului, după ce primarul localităţii în care locuiau a fost scos cu forţa din biroul său, legat cu o funie de un camion şi târât pe străzi.

A fost nevoie de intervenţia poliţiei, pentru a-l elibera pe primarul Jorge Luis Escandon, care, potrivit BBC News, n-ar fi suferit răni majore în urma incidentului. Furia sătenilor împotriva edilului are legătură cu promisiunile pe care Escandon le-a făcut în campania electorală şi pe care nu le-a onorat.

Una dintre aceste promisiuni, pe care edilul nu şi-a ţinut-o, a fost să repare un drum din localitate.

Imaginile suprinse de martori arată cum primarul este scos din primărie de mai mulţi bărbaţi, legat la mâini cu o funie de un camion, iar mai apoi târât pe străzile din Santa Rita. Zeci de poliţişti municipali au intervenit pentru a opri vehiculul ca să-l salveze pe primar.

Adesea, primarii şi politicienii locali din Mexic sunt vizaţi de traficanţii de droguri atunci când refuză să coopereze în schemele lor infracţionale, dar este mai puţin obişnuit ca aceştia să fie atacaţi în urma unor promisiuni făcute în campania electorală.

Unsprezece oameni au fost arestaţi în urma acestui incident, iar Jorge Luis Escandon a anunţat că-i va acuza pe fermierii agresivi de răpire şi tentativă de omor.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.