Un nou punct de trecere a frontierei româno-sârbe

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Guvernul României a aprobat amarți, 27 august, deschiderea punctului internaţional de trecere a frontierei de stat româno-sârbe pentru pasageri și transportul de mărfuri cu vehicule, în regim de bac și pietonal, între localitățile Moldova Nouă (România) și Golubac (Republica Serbia) și a punctului vamal.

Actul normativ prevede: ♦ programul de funcţionare: între orele 6-20; ♦ interzicerea transportului de mărfuri periculoase și animale vii (care este supus, în mod obligatoriu, controlului fitosanitar şi veterinar), precum și tranzitul vehiculelor lente; ♦ cheltuielile de personal, pentru dotări şi alte amenajări specifice: se vor suporta de fiecare ordonator de credite pentru instituţiile care desfăşoară activităţi, potrivit prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 105/2001 privind frontiera de stat a României, aprobată cu modificări prin Legea nr. 243/2002, cu modificările şi completările ulterioare, în punctele de trecere a frontierei.

Proiectul a fost finanţat prin Programul IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia, în parteneriat cu Primăria Moldova Nouă (România) şi cu municipalităţile Veliko Gradište și Golubac (Republica Serbia). Valoarea proiectului a fost de 2.352.674,00 euro, din care: ♦ 1.999.773 euro – finanţare nerambursabilă IPA; ♦ 216.428 euro – finanţare nerambursabilă Guvernul României; ♦ 33.297 euro – contribuţia partenerilor români; ♦ 103.176 euro – contribuţia partenerilor sârbi.

AL PRESS

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.