Un nou proiect de cooperare transfrontalieră

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Marți, 24 aprilie 2018 a fost depus un nou proiect de cooperare transfrontalieră între municipiul Lugoj și orașul Pancevo din Serbia.

Colaborarea între orașul nostru și Pancevo a fost una de succes în cadrul proiectului Banat Sun 4 All implementat cu succes în cursul anului 2016.

Cu acel prilej s-au realizat documentații pentru utilizarea de energie regenerabilă  pentru 7 clădiri publice din municipiul Lugoj.

Prin proiectul întocmit recent se urmărește valorificarea documentațiilor realizate în proiectul anterior pentru două grădinițe din municipiu prin realizarea efectivă a lucrărilor de reabilitare termică și montarea de panouri solare pentru producerea apei calde cu aport la încălzire.

În cadrul acestui proiect a fost cooptată ca partener și localitatea Kovacica, tot din Serbia. Proiectul, intitulat Grey2Green – Economisire de energie pentru dezvoltare durabilă solicită o finanţare nerambursabilă din partea Uniunii Europene în cadrul Programului INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia, Axa Prioritară 2 -Protecția mediului și gestionarea riscurilor, Obiectivul specific 2.1 – Protecția mediului și utilizarea durabilă a resurselor naturale.

Obiectivul general al proiectului îl constituie implementarea cu rezultate concrete a unor măsuri de eficiență energetică pentru clădiri publice având ca rezultat îmbunătățirea condițiilor de învățământ ale participanților la procesul educațional din cele trei localități partenere.

În Municipiul Lugoj proiectul prevede reabilitarea termică și realizarea de instalații solare pentru  Grădiniţele cu program prelungit PP3, PP4 precum și schimburi de experiență între elevi și profesori din cele trei localități pe teme privind producerea energiilor solară și eoliană.

Pentru Municipiul Lugoj valoarea proiectului este de 286.095, 60 Euro din care contribuția proprie este de 2%.

AL PRESS

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.