Un miliardar vrea să reconstruiască Titanicul

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Titanic II, replica modernă a celebrului vas scufundat în 1912, ar putea pleca în prima sa călătorie în 2027. În spatele acestui proiect măreţ se află miliardarul australian Clive Palmer, iar magnatul se laudă că noua versiune va întrece originalul. Costul proiectului este estimat între 500 de milioane si un miliard de dolari.

Titanic II va găzdui aproape acelaşi număr de pasageri ca și primul vas, iar traseul va fi identic cu cel de acum 112 ani, adică Southampton – New York.

Conceptul a fost lansat pentru prima dată în 2012 şi a fost, de-a lungul timpului, subiectul mai multor controverse.

În 2015, o dispută financiară cu guvernul chinez, chiar a oprit temporar dezvoltarea acestuia. Magnatul australian în vârstă de 70 de ani a spus că ar putea muri oricând fără să fi realizat nimic măreț.

„Așa că aș putea să fac Titanicul. E mult mai amuzant să construiesc Titanicul decât să stau acasă şi să-mi număr banii”, a declarat Palmer.

Miliardarul câştigă cel puţin jumătate de miliard de dolari pe an din activităţi miniere. Călătoria e programată pentru iunie 2027.

Palmer caută un şantier european pentru vasul de 56.000 de tone, care să îi transforme visul în realitate. Palmer vrea să readucă la viaţă Titanicul  fără finalul tragic.

„Cu toţii ştim să facem război. Ne luăm armate și finanțăm războaie. Este însă mult mai greu să faci pace. Pentru a face pace, trebuie să te ții de ea în fiecare zi. Să progresezi pas cu pas. Titanic II poate aduce pacea.

Poate fi o navă a păcii. Milioane de oameni au visat să navigheze pe acest vas, să îl vadă în port și să experimenteze măreția sa unică. Titanic II va fi nava unde aceste vise devin realitate”, a declarat Palmer.

La mai bine de un secol după ce Titanicul s-a scufundat, cercetătorii și istoricii sunt în continuare captivați de povestea sa.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.