Un italian care a fentat toată viața statul are acum pensie fără să fi muncit vreodată

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Mulți dintre noi visează să iasă la pensie fără o zi de muncă. Deși acesta pare doar un vis, un bărbat a reușit să fenteze toată viața statul și chiar să obțină lejer banii la bătrânețe, tot din partea statului.

Cu toate că pare greu de crezut, aceasta este povestea lui Carlo Cani care a reușit să iasă la pensie la vârsta de 60 de ani, fără să lucreze nici măcar o zi în subteran pentru compania minieră la care era angajat, din Sardinia, încă din 1980 de când s-a angajat la aceasta.

Italianul poate afirma acum că are o poveste incredibilă după ce a ieșit la pensie în 2006, după 26 de ani, timp în care a reușit să intre în concediu medical. De-a lungul timpului, acesta a invocat mai multe probleme de săntate printre care se numără afecțiuni ale ochilor provocate de praful de cărbuni, amnezie, hemoroizi sau chiar claustrofobie. Lista sa cuprinde numeroase afec-țiuni care l-au lăsat să stea acasă peste două decenii.

Cum să iei pensie fără nicio zi de muncă

Așa-zisul bolnav a petrecut 26 de ani în concediu medical, însă ajutorul a venit și din partea medicilor. Carlo Cani a oferit o declarație pentru publicația La Stampa că de multe ori stătea acasă și se relaxa ascultând genul muzical preferat: jazz.

„Am ajuns la vârsta pensionării fără să muncesc cine știe ce. Am urât să muncesc în subteran. Din prima clipă am înțeles că viața printre cărbuni nu este pentru mine. Așa că am inventat tot ce mi-a venit în minte, mă loveam intenționat la deget pentru că nu puteam să lucrez cu el umflat. Cu alte ocazii îmi frecam ochii cu praf de cărbune. Pur și simplu nu-mi plăcea să muncesc, mai ales nu în mină”,

a povestit Carlo Cani, pentru La Stampa.

Totuși, povestea sa nu a scăpat nepedepsită. Aceasta a trezit nemulțumirea mai mulor italieni, cu atât mai mult cu cât, pensia acestuia a fost întreagă într-o țară în care rata șomajului în rândul tinerilor este de aproape 50%. Cazul nu este singular.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.