În transportul public din Germania, poți călători oriunde cu doar 9 euro pe lună

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

O lună întreagă de transport nelimitat cu doar 9 euro. Este valoarea unui abonament de transport public local și regional aprobat de guvernul Germaniei pentru a promova transportul în comun, într-o perioadă de creșteri ale prețului combustibilului, tarife mai mari pentru închirierea de mașini și scumpiri ale alimentelor.

Abonamentul va fi lansat în iunie și poate fi folosit în toată țara, în mijloacele de transport local și regional – trenuri, autobuze și tramvaie, potrivit presei germane.

Tichetul nu poate fi folosit pentru călătorii cu autobuze sau trenuri pe distanțe lungi. Popularele trenuri de tip Intercity sunt exceptate.

Dar o călătorie pe distanțe lungi poate fi făcută cu trenuri regionale, unde abonamentul este valabil. Germania va emite abonamente lunare la 9 euro pentru lunile iunie, iulie și august, pentru a-i convinge pe oameni să folosească transportul public pentru a se deplasa. 2,5 miliarde de euro au fost pompați în acest proiect de către guvern.

Abonamentele vor fi valabile pentru pentru fiecare lună calendaristică, așa că, dacă îl cumpărați pe data de 14, de exemplu, îl veți putea folosi doar până la sfârșitul lunii.

Deși a fost conceput pentru germani, și turiștii pot cumpăra aceste abonamente. Căile ferate naționale din Germania, Deutsche Bahn, au adăugat deja permisele la cumpărare pe site.

Nu pot fi rezervate însă și locuri în tren cu acest abonament.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.