Un întreprinzător egiptean a deschis la Bethausen primul restaurant de tip catering din satele zonei Lugoj – Făget

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Un întreprinzător egiptean, Sayd Koma, a deschis la Bethausen, în 6 aprilie 2023, primul restaurant de tip catering din estul județului. Deși mai are două unități de profil asemănător (un restaurant cu autoservire și un altul de tip cantină, ambele în Timișoara), localul din Bethausen este unic în mediul rural, în special în satele din zona Lugoj – Făget. Întreprinzătorul egiptean ne-a explicat care a fost motivația acestei investiții:

„Am văzut că în zonă serviciile de catering sunt destul de scumpe și mulți oameni nu își permit o astfel de mâncare. Am deschis aici pentru mine, pentru familia mea și pentru toți oamenii care trăiesc în această zonă. Am primit un mare ajutor din partea administrației locale, așa că mi-am asumat curajul să fac această investiție. Mai am un restaurant tot pe linie de servire într-un centru comercial și un altul de tip cantină, ambele în Timișoara”, ne-a spus Sayd Koma, patronul restaurantului. Sayd are 43 de ani și este originar din orașul egiptean Alexandria, dar locuiește în România din anul 2006. Până atunci a locuit în Italia, unde și-a cunoscut și soția, care este din Bethausen. Acum locuiesc împreună în această comună prosperă din estul județului. „Ne-am bucurat că acești tineri s-au întors acasă și că au investit în localitate. Au tot sprijinul nostru și în continuare vom oferi ajutor tutror celor care vor să dezvolte o afacere aici”,

ne-a declarat Ioan Lihoni, primarul comunei Bethausen. Restaurantul tip catering se află în centrul localității, chiar lângă Căminul Cultural. Un meniu al zilei costă doar 19 lei. Pe lângă felurile de bază pot fi servite și bunătăți, de tot felul, de la produse de patiserie până la prăjituri.

(L. S.)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.