Un festival de o vară la Eforie Sud: grădina de vară Cinemascop vă așteaptă

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Grădina de vară din Eforie Sud este locul în care vara se petrece altfel, zi de zi, până pe 12 septembrie 2021! Spațiul a fost redeschis în 2018, cu ocazia festivalului Cinemascop, iar anul acesta, Asociația Forumul Artelor Vizuale a extins programul pe toată perioada verii, sub numele Eforie Colorat. Centrul Ceh, inițiatorul festivalului și co-organizator al Eforie Colorat, vă invită la gala de deschidere a proiectului, ce va avea loc pe 3 iulie, în Grădina de vară Cinemascop.

Situația precară a cinematografelor din România este un lucru deja cunoscut. Mai puțin cunoscute sunt, însă, inițiativele ce vin în ajutorul schimbării acestei situații. Printre acestea se numără proiectul de față, ce a evoluat în ultimii treiani de la un festival de o săptămână, la unul cât o vară întreagă.

Festivalul Cinemascop a fost motorul care a făcut ca grădina de vară din Eforie Sud să renunțe la aparentul statut de ruină și să găzduiască din nou proiecții de film pentru localnici și turiști. În ultimii 3 ani, mii de persoane s-au bucurat de filme europene, ateliere creative și expoziții, iar de anul acesta, Eforie Colorat aduce un program mai lung și mai complex – pe lângă cele menționate, vă veți putea bucura de un colț VR, o bibliotecă pop-up, tururi ghidate despre istoria și arhitectura orașului, și multe altele.

În sâmbăta de 3 iulie veți putea viziona filmul românesc „Filantropica” (r. Nae Caranfil, 2002), de la ora 21:30, iar înainte, de la 19:30, se va auzi muzica electronică a lui Bubblegun. Vă mai așteaptă nu una, ci trei expoziții. Pe pereții grădinii vor fi prezentate două expoziții despre femei remarcabile care au schimbat lumea, una din partea Institutului Polonez, iar cealaltă realizată de Centrul Ceh București.

Arta contemporană nu lipsește nici ea, deoarece pe toată perioada verii, white cube-ul de la E T A J on wheels este plasat în incinta grădinii și prezintă artiști români, iar expoziția „Bună ziua, cred ca nu m-ați înțeles”, a artistei Raluca Ilaria Demetrescu va fi deschisă la momentul galei. Să nu uitați de colțul VR special amenajat de Loop Virtual Reality Solutions, unde veți experimenta teatrul într-o formă nouă și neașteptată; asta înainte sau după ce răsfoiți o carte din biblioteca pop-up de la Educab și Educab România.

Participarea la gală este gratuită. Eveniment Facebook aici. Puteți urmări programul Eforie Colorat aici. Evenimentul se va desfășura în conformitate cu regulile impuse de prevenirea răspândirii și contaminării cu Covid-19, iar capacitatea maximă admisă este de 250 de locuri.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.