Un elev de la Brediceanu a câștigat aurul la un concurs internațional de fizică

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Echipa de tineri fizicieni susținută de UVT, reprezentantă a României în finala competiției „Turnirul tinerilor fizicieni” – BG IYPT& Workshop, a câștigat medalia de aur la competiția care a avut loc la Sofia, în Bulgaria, în perioada 19-23 aprilie 2023. Nouă echipe finaliste au fost invitate să participe la turnir.

Echipa românilor a fost formată din elevii Daniel Rotaru și Răzvan Agafiței, de la Liceul de Informatică „Grigore Moisil” din Timișoara, alături de Radu Dumitru Zaharescu, elev la Colegiul Național „Nicolae Titulescu” din Craiova, Mihai Costache, elev la Colegiul Național „Carol I” din Craiova, Andrei Croitoru, elev la Colegiul Național „Coriolan Brediceanu” din Lugoj și Alexandru Scheușan, elev la Colegiul Național „C.D.Loga” din Timișoara.

Elevii au exersat în timp real „lupte în turnir”, având adversari puternici din Bulgaria, Grecia, Slovacia și Turcia. Echipa va participa la selecția în cadrul echipei naționale a României, care va fi prezentă în luna iulie la Turneul internațional din Pakistan. Acolo este anunțată prezența reprezentantelor naționale din 28 de țări participante.

 Nicolae SILADE

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.