Podul de Fier se închide până la anul

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Foto: Alma Jurca/Facebook

Podul de Fier din Lugoj se va închide în această vară, pentru reparații. Ruta este una extrem de circulată, iar devierea pe un alt traseu va produce o mare aglomerație în traficul din oraș. Durata estimată a lucrărilor este de aproximativ 9 luni.

„O să fie un mare deranj cu Podul de Fier. Am finalizat proiectarea, iar la sfârșitul lunii mai o să scoatem la licitație execuția și vom închide podul, probabil pentru nouă luni. Va fi o mare problemă, dar nu avem ce să facem, pentru că riscăm să-l pierdem dacă nu îl reparăm acum”, a declarat Claudiu Buciu, consilierul primarului interimar Bogdan Blidariu.

Lucrările sunt finanțate prin programul „Anghel Saligny”, cu peste 17 milioane de lei. Sumele au fost deja aprobate și contractul a fost semnat cu Ministerul Dezvoltării.

În 1901, podul de lemn care lega cele două maluri ale râului Timișului s-a deteriorat și a fost nevoie de un pod nou. Conducerea orașului a decis să comande materialele necesare construcției la Uzinele din Reșița, aducând peste 185 de tone de grinzi și accesorii din fier la Lugoj cu care trase de câte patru boi. Construcția podului a fost o lucrare impresionantă, executată de o firmă austriacă și a durat aproximativ un an. În luna august a anului 1902, noul pod a fost inaugurat cu mare fast.

Podul a ușurat semnificativ legăturile dintre comunitățile din ambele maluri ale râului, iar construcția sa a devenit un simbol al orașului Lugoj.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.