Un cub de aur pur, în valoare de 11,7 milioane de dolari, a apărut într-un parc din New York

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Artistul german Niclas Castello a proiectat cubul și, deși opera de artă nu este de vânzare, este evaluată la 11,7 milioane de dolari. Aurul a fost cumpărat la 1.788 USD pe uncie, iar piesa de artă are propria echipă de securitate.

„Este o operă de artă conceptuală. Ideea a fost să creăm ceva care este dincolo de lumea noastră – care este intangibil”, a declarat Castello.

Cubul a fost turnat la Aarau, în Elveţia, şi a fost realizat într-un cuptor special creat pentru a susţine dimensiunea şi volumul mare al aurului.

Cubul a fost expus la lansarea criptomonedei Moneda Castello

Odată cu expoziția neobișnuită din Central Park, artistul a lansat și o criptomonedă, numită Moneda Castello. Ea va fi tranzacționată ca $CAST și acum poate fi achiziționată online la 0,44 $ fiecare. O licitație NFT este, de asemenea, programată pentru 21 februarie.

Castello s-a născut în 1978 în Germania de Est și este cunoscut pentru operele sale de artă contemporană, precum și pentru arta stradală. Multe dintre lucrările sale au fost influențate de căderea Zidului Berlinului, în 1989. În prezent, el trăiește și lucrează atât în ​​New York, cât și în Elveția.

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.