Un copil din Măguri, țintuit la pat din 2018, are nevoie de ajutor. Familia nu mai are lemne de foc

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

O familie din Măguri trăieşte un coşmar din august 2018. Mario, un băiat jucăuş şi plin de viaţă, este ţintuit la pat. Mama băiatului a stat cu copilul aproape un an în spital, însuşindu-şi cunoştinţe de medicină care o ajută să îl trateze acasă pe copil, informează Lugojeanul.ro 

În august 2018, în satul Măguri, aparţinând municipiului Lugoj, a avut loc un tragic accident rutier. Un copil de 11 ani a fost lovit de o maşină. Părinţii susţin că băiatul era pe marginea drumului când a fost lovit de autovehiculul care circula cu viteză. Ancheta accidentului este în lucru la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş, procurorii de aici având misiunea să stabilească modul în care s-au petrecut lucrurile. Chiar dacă medicii îi dădeau şanse minime de supravieţuire, Mario a supravieţuit miraculos. A rămas, însă, cu sechele grave. Băiatul este inconştient, având nevoie să fie hrănit artificial.

În casa modestă, dar curată, mama băiatului se îngrijeşte de copil, învăţând în cele 11 luni cât a stat cu Mario în spital tot ce ţine de administrarea tratamentelor.

„A stat şapte luni intubat, nu i s-au dat şanse să trăiască. L-au scos de la aparat, a început să respire şi aproape 11 luni am stat cu el în spital. De atunci, este tot în starea asta vegetativă. A avut trei operaţii, două la cap, una la plămâni. Nu mişcă, nu vorbeşte. La dureri mai mişcă picioarele, mişcă mâinile”, a declarat Claudia Vodă, mama băiatului.

Întrebată ce nevoi are, în cazul în care cineva ar vrea să o ajute, Claudia Vodă nu a cerut bani. A spus doar că are nevoie de „pampers, aleze, dezinfectanţi, seringi, sonde de aspirat, ce este nevoie pentru un copil care este la pat”.

Urgența pentru această perioadă sunt lemnele de foc, pe care mama băiatului nu le poate procura, de aceea se roagă pentru sprijin în acest sens.

„Nu avem de unde să facem rost de lemne pentru foc. Mai avem doar pentru vreo două zile. Am fost și la pădurar, dar nu poate să ne ajute, spune că nu are bonuri. Suntem într-o situație foarte dificilă. Acum trebuie să mergem la spital, ne trebuie vreo două sute de milioane (n.r. – 20.000 de lei)”, a declarat Claudia Vodă.

La solicitarea Lugojeanul.ro, mama băiatului a pus la dispoziţie şi un cont bancar prin intermediul cărora cei care doresc, pot să o ajute:  Banca Transilvania.

EURO: RO81BTRLEURCRT0536336101

LEI: RO34BTRLRONCRT0536336101

Beneficiar: Vodă Elisa Claudia

Pentru cei care doresc să meargă acasă, la familia copilului, adresa este Măguri nr. 77.

Alina OLAR

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.