Un copil de 11 ani a fost împuşcat de poliţistul chemat să-i salveze mama

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Un poliţist a fost suspendat din funcție după ce a rănit cu arma de serviciu un băiat de 11 ani, Aderrien Murry, care a chemat salvatorii la cererea mamei sale, relatează AFP.

Agenţii din Indianola, Mississippi, au fost apelaţi telefonic sâmbătă, ora locală 6.00, „să răspundă unei probleme familiale”, iar unul dintre ei a deschis focul în timpul intervenţiei. „Un minor a fost grav rănit și a trebuit să fie spitalizat”, iar o anchetă a fost deschisă, precizează un purtător de cuvânt al poliţiei, Bailey Martin.

Aderrien Murry a fost spitalizat „la terapie intensivă, din cauza unui colaps pulmonar, laceraţii ale ficatului şi coaste rupte”, dar a revenit acasă după câteva zile, precizează avocatul familiei, Carlos Moore.  „Niciun copil nu ar trebui să fie supus vreodată unei astfel de violenţe de către cei care jură să apere şi să servească”, subliniază Moore. El cere „o anchetă completă şi transparentă”.

Mama băiatului a declarat că i-a cerut fiului său să sune poliţia, pentru că unul dintre foştii săi parteneri, în mod vizibil „furios”, venise acasă și a devenit agresiv.

Un agent a venit „cu arma de serviciu scoasă şi a cerut tuturor să iasă” din casă. Atunci când fiul său a intrat în salon, poliţistul „a tras în el”, a continuat ea.

Împuşcat în piept, Aderrien „întreba într-una «de ce a tras în mine? Ce rău am făcut?». Potrivit avocatului, agentul a fost suspendat, iar o anchetă a fost deschisă. Însă familia cere ca el să fie concediat şi inculpat, iar imaginile filmate de camera de corp a poliţistului să fie publicate.

Indianola este un orăşel cu 10.000 de locuitori, majoritatea afroamericani. Aderrien Murry şi poliţistul care l-a împuşcat sunt aforamericani. Poliţiştii americani sunt acuzaţi frecvent că fac uz excesiv de forţă. Ei au ucis 407 persoane de la începutul lui 2023.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.