Un celebru bijutier a vrut să-și jefuiască propriul magazin. Lovitura valora… 2,8 milioane de dolari

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Michel Elias Germani, în vârstă de 65 de ani, care deţine brandul Germani Jewellery, a fost arestat luni. Iniţial, el a spus poliţiei că în ianuarie, el şi un membru al personalului au fost ameninţaţi de doi bărbaţi, care se dădeau drept clienţi, la magazinul său din Sydney.

Unul dintre bărbaţi a ameninţat-o pe angajată cu un cuţit, iar celălalt a cerut acces la seif. Cei doi hoţi i-ar fi legat de mâini şi picioare pe Germani şi pe angajata sa, apoi au fugit din magazin cu o captură mare şi valoroasă de bijuterii.

Luna trecută, poliţia a arestat două persoane, Shanel Tofaeono, de 37 de ani, şi Mounir Helou, de 57 de ani, pentru presupusul jaf.

Marţea trecută, inspectorul Joe Doueihi a declarat reporterilor că poliţia a ajuns să creadă că ceva „nu pare în regulă” în legătură cu presupusul jaf, iar luni, poliţia l-a arestat pe Germani susţinând că jaful a fost o înscenare.

Angajata nu aștiut că şeful ei pusese la cale jaful

Germani s-a prezentat marţi în faţa tribunalului local. Poliţia susţine că a fost implicat în „planificarea şi coordonarea jafului şi a încercat să fraudeze o companie de asigurări”.

Inspectorul Doueihi a declarat reporterilor că angajata magazinului, rănită în atac, era „traumatizată” şi nu ştia de presupusul jaf pus la cale chiar de patronul său.

„A fost ameninţată cu un cuţit, legată cu cablu de picioare şi de mâini… ea credea că este vorba de un jaf adevărat”, a spus inspectorul.

Germani a fost acuzat de furt calificat şi lipsire de libertate, tentativă de obţinere necinstită a unui avantaj financiar prin înşelăciune, publicare de materiale false sau înşelătoare pentru a obţine bunuri şi participare la un grup infracţional şi contribuţie la activităţi infracţionale.

El nu a depus nicio cerere de eliberare pe cauţiune.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.