Un britanic a fost arestat din greșeală în locul unui cap al Mafiei siciliene

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Miercurea trecută, un britanic în vârstă de 54 de ani, identificat de avocatul său drept Mark L, a fost încătusat, în timp ce lua masa într-un restaurant din Haga, de către politisti înarmati care i-au pus o glugă peste cap si l-au târât în fata a zeci de clienti îngroziti, potrivit relatărilor din presa locală.

Arestarea a avut loc după ce Italia ar fi cerut autoritătilor olandeze executarea unui mandat international de arestare, considerând că bărbatul este fugarul numărul unu al mafiei siciliene, Matteo Messina Denaro, căutat din 1993.

„Când mi-au spus că a fost arestat pentru că se credea că este Matteo Messina Denaro, am crezut că glumesc. Clientul meu s-a născut si a crescut în Anglia si are un accent de Liverpool foarte puternic”,  a spus avocatului bărbatului, care a mers în Olanda pentru a urmări la Marele Premiu de Formula 1 de la Zandvoort si că a mai rămas câteva zile la Haga.

După arestarea din restaurant, politia l-a dus pe bărbat la închisoarea de maximă sigurantă Vught. „Când sotia clientului meu si-a dat seama că este o neîntelegere si că sotul ei fusese arestat sub acuzatia că ar fi Matteo Messina Denaro, nu se putea opri din râs”, a spus Kleef.

Bărbatul a rămas în închisoare până sâmbătă, în timp ce identitatea sa a fost verificată de autoritătile italiene. Dar, desi a fost eliberat, cazul său rămâne formal deschis, deoarece italienii nu au retras încă cererea pentru executarea mandatului european de arestare. Kleef a cerut autoritătilor italiene să retragă imediat executarea mandatului de arestare, pentru a „închide această poveste cât mai curând posibil”.

Matteo Messina Denaro, supranumit „Diabolik”, a fost considerat un candidat pentru rolul de „Capo di tutti capi” (seful tuturor sefilor) mafiei siciliene, după moartea lui Bernardo Provenzano, în 2016, si a lui Salvatore Riina, în 2017.

Denaro, în vârstă de 59 de ani, care spunea că „a umplut singur un cimitir”, se pare că si-a păstrat stilul de viată luxos, datorită mai multor persoane aflate pe statul său de plată care, potrivit procurorilor, includ politicieni si oameni de afaceri. Aceasta, în conditiile în care este căutat pentru peste 50 de crime.  Pentru că nu au nicio fotografie recentă cu el, autoritătile italiene au încercat să-i reconstituie digital figura.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.