Un blogger faimos din Polonia s-a mutat în România și se simte ca în paradis

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Creatorul unui blog financiar de succes din Polonia s-a mutat în Romania și lansează un blog special pentru români. După ce a ajutat milioane de oameni să își administreze finanțele, să aleagă cele mai bune credite și să investească inteligent, Szymon Ziemba, este pregătit să ofere experiența sa în finanțe românilor dornici să își îmbunătățească condiția de trai, apropiindu-se de stilul de viață din Occident.

Blogul se numește Rechin Financiar https://rechinfinanciar.ro, iar Szymon oferă gratuit educație în domeniul financiar. El dezvăluie în articolele sale cunoștințe și metode concrete pentru a atinge independența financiară. Acesta explică de ce s-a mutat în mod surprinzător din Polonia, în ciuda succesului pe care îl are și dezvăluie motivul pentru care a ales ca România șă-i fie noua casă.

După cei 12 ani de experiență în domeniul finanțelor, Szymon, alege să facă un pas îndrăzneț și să dezvolte blogul de succes pe care îl are deja de 4 ani în Polonia (Rekin Finansow). Szymon are planuri mari: urmează să investească peste 1.000.000 euro în următorii ani, în special în educația financiară a românilor.

„Lucrez în domeniul finanțelor de la 19 ani și îmi dau seama că scopul meu în viață e să schimb în bine viețile cât mai multor oameni. Educația financiară este esențială și ar trebui ca toată oricine să poată beneficia de ea, dar din păcate în școala nu o oferă. Tocmai din acest motiv fac ceea ce fac si am început blogul.”, explică fondatorul blogului Rechin Financiar.

Ceea ce îl diferențiază considerabil și îi aduce succesul este conținutul concret și util al informației valoroase pe care o oferă. Urmând ideile, strategiile și secretele lui, milioane de oameni și-au schimbat situația financiară la 180 de grade. Gama subiectelor abordate pe blogul Rechin Financiar este largă, începând de la care sunt cele mai bune investiții, instrumente disponibile pe blog care ajută la determinarea celui mai ieftin împrumut de pe piață, până la metode de administrare eficintă a banilor. Mai mult, există și articole care explică diverse situații de interes, cum ar fi de ce salariile din România sunt scăzute, articol deja disponibil pe  www.rechinfinanciar.ro

„Vreau să împărtășesc din experiența mea și să contribui la îmbunătățirea calității vieții cât mai multor persoane pentru că știu cum este începi cariera de la zero. Asta am făcut și eu la rândul meu, am pornit de jos: fără bani, fără cunoștințe sau pile. Nimeni nu m-a ajutat în vreun fel și am făcut totul pe forțele proprii. Am atins independența financiară prin perseverență și decizii bine gândite”, afirmă creatorul blogului Rechin Financiar.

Acesta a trăit într-un mediu în care există un puternic stereotip în ceea ce privește viziunea polonezilor despre România. Acolo este văzută ca fiind o țară coruptă, plină de țigani, subdezvoltată, în care civilizația a întarziat să ajungă și de unde provin majoritatea femeilor din Europa practicante ale celei mai vechi meserii din lume. „O viziune eronată, o perspectivă încețoșată și departe de realitata curentă pe care o trăiesc aici din decembrie 2018”, spune Szymon Ziemba.

Dintre toate țările în care ar fi putut să se stabilească, acesta alege tocmai România.  În ciuda stereotipului înrădăcinat în mintea oamenilor din țara sa natală, el vede o multitudine de factori favorabili și un potențial de dezovoltare atât al populației, cât și al lui. Szymon susține că comparativ cu celelalte țări europene, România este un „paradis pentru antreprenori”, iar mediul propice pentru creearea afacerilor e un avantaj imens și pentru dezvoltarea țării, crescând nivelul de trai.

Românii interesați de îmbunătățirea aspectului financiar vor beneficia gratuit de toate informațiile oferite pe  Rechin Financiar chiar de acum. Fondatorul blogului este entuziasmat și dedicat 100% în tot ceea ce privește noul blog, cu un început atât de promițător. Mai multe detalii despre Szymon Ziemba și sfaturile sale  practice gratuite despre finanțe se găsesc pe  www.rechinfinanciar.ro

Numele meu este Szymon Ziemba, financiar de 31 de ani. Îmi dau seama ca acesta este scopul meu în viață. Vreau să schimb în bine viețile cât mai multor oameni. Tocmai de aceea am început acest blog în Polonia, iar în decembrie 2018 m-am mutat în România și am creat un blog similar special pentru români.

Nu sunt un multimiliardar, nu sunt o vedetă, niciodată nu-mi voi cumpăra mașini de lux. Ceea ce am eu sunt oamenii minunați pe care i-am adunat în jurul meu, de asemenea datorită blogului meu. Sper că și dvs. vă veți alătura aceste comunități extraordinare.

Povestea mea

Mi-am început cariera de la zero: fără bani, fără cunoștințe. Nimeni nu m-a ajutat în vreun fel, am făcut totul prin forțele proprii. În primul rând, am ajuns să obțin independența financiară datorită perseverenței, caracterului personal și a deciziilor bine gândite. Poate sună banal, dar acesta este adevărul. Nu trebuie să trăiesc cu frica de a fi concediat de la locul de muncă și de a nu avea suficienți bani pentru a trăi. Nu am datorii și îmi pot lua singur toate deciziile. Am reușit să obțin echilibru între viața profesională și personală. Mă străduiesc să obțin această armonie între 8 ore de muncă, 8 ore dedicate vieții personale și 8 ore de somn zilnice. Momentan, sunt încă departe de obiectiv, dar știu că 888 reprezintă cheia fericirii în viața mea. Undeva, în urmă cu mult timp, am citit o rețetă a fericirii a căllugărilor budiști: fie să reduci așteptările, fie să crești eforturile. Până în prezent am ales întotdeauna varianta cea din urmă.

Mesajul Rechinului Financiar

În ciuda aparențelor, toată lumea își poate mări câștigurile și economiile. Toată lumea poate obține un împrumut mult mai ieftin și poate reduce cheltuielile inutile. Este suficient să vedeți oportunitățile, iar banii vor începe să „vă placă” pe dvs. Datorită acestui lucru, vă veți putea permite o viață mai prosperă.

Cariera mea profesională

Mi-am început cariera în domeniul financiar în 2007 (la vârsta de 19 ani) ca stagiar la sucursala regională a băncii PKO BP din Silezia, cea mai mare bancă din Polonia. Mă ocupam de împrumuturile de consum și de casa de brokeraj de bursă.

În 2010 am terminat primul meu stagiu la sediul Raiffeisen Bank din Varșovia, în departamentul de analize economice. Am realizat comentarii și analize macroeconomice pentru dealeri valutari și clienți importanți ai băncii. De asemenea, am comentat evenimentele de pe piața materiilor prime. Am participat la o întâlnire cu unul dintre membrii Consiliului de Politică Monetară și am pregătit un raport în sprijinul previziunilor ratei dobânzii elaborate de echipa Raiffeisen Bank, care a fost publicat ulterior în presă.

În 2011 m-am alăturat sediului central KPMG din Varșovia. KPMG face parte din BIG4 și reprezintă visul oricărui absolvent al unei universități economice. Am lucrat în departamentul de audit financiar al celor mai mari companii din Polonia. Am analizat situațiile financiare ale unor companii precum Cinema City, Airbus Militar, Arcadis, GE Medical, Polkomtel, Euronet, PKP Cargo, DSV, Maersk, Arcadis, Carlsberg BBDO Varșovia etc. Accesul la toate informațiile confidențiale, oportunitatea de a lucra alături de companiile de top din domeniul financiar și oportunitatea de a observa cum funcționează toate aceste afaceri m-au învățat enorm de multe lucruri. Am dobândit o mulțime de abilități, mi-am dezvoltat talentul și mintea într-un ritm alert. La KPMG am lucrat și în departamentul de fuziuni și achiziții de întreprinderi. Pe baza analizelor mele și a cercetărilor companiilor, au fost făcute tranzacții de sute de milioane de lei.

În 2013, la vârsta de 26 de ani, am obținut prima poziție managerială din cariera mea la Kronospan (cea mai mare companie din lume producătoare de panouri de lemn). Am lucrat atât în Polonia, cât și în Belarus, unde m-am concentrat pe gestionarea proiectelor de investiții greenfield, cu alte cuvinte, simplificarea construcției de noi fabrici, de la zero la scară largă. Cu toate acestea, am atins un plafon care mă împiedica să avansez pe cât de repede mi-aș fi dorit. Atmosfera era groaznică, exact ca în vremea comunismului, la fel și relatiile interpersonale și visam zilnic să plec. Cu toate acestea, nu mi-a fost ușor. Pe de-o parte salariul nu era prea mare, ceea ce accentua dorința mea de a pleca, iar pe de altă parte, la acel moment nu îmi puteam imagina că aș putea să îmi extind o afacere proprie atât de rapid. În 2015, cu șase luni înainte de finalizarea contractului pe care îl semnasem, am fost concediat. Acesta s-a dovedit a fi unul din cele mai bune lucruri care mi s-a întamplat vreodată. Din acel moment m-am putut focusa doar pe construirea propriei mele afaceri, care a ajuns să-mi depășască așteptările.

La 1 aprilie 2015 am început să lucrez cu normă întreagă la blogul meu în Polonia, numit Rekin Finansow. Acesta nu a fost prima mea afacere online. Pe acest blog mă concentrez pe a da un ajutor concret cititorilor. De fiecare dată scriu despre lucruri practice, care se pot aplica foarte ușor în viața de zi cu zi de către oricine – care este cel mai bun loc pentru economiile dvs.? La ce bancă puteți obține cel mai ieftin împrumut? De asemenea, vă arăt cum puteți câștiga bani în plus și vă împărtășesc experiența mea din domeniul profesional și legată de înființarea unei afaceri . În primii doi ani am avut 1,7 milioane de cititori, peste 10.000 de abonați și peste 5.000 de comentarii. Aceste cifre mi-au demonstrat aprobarea din partea cititorilor și mi-au oferit încredere că lucrurile merg în direcția bună.

În decembrie 2018 am decis să extind blogul și am m-am mutat în România. Aici am dat startul acestui blog, Rechin Financiar. Sunt foarte entuziasmat de această decizie și de începutul blogului dedicat românilor, creat special pentru a vă ajuta și a vă oferi informațiile cele mai actuale și interesante din domeniul econimic.

Educația mea

2009-2011
Nottingham Trent University, Școala de afaceri din Nottingham, Nottingham, Marea Britanie
Masterat în Finanțe și Afaceri Europene (absolvent cu titlu de onoare)

2006-2011
Universitatea Ekonomiczny, Katowice, Polonia
Masterat în Contabilitate (absolvent cu titlu de onoare)

2008
Universitatea Turku de Științe Aplicate , Turku, Finlanda
Bursă Erasmus, Administrarea Afacerilor Internaționale

2007 – 2009
Universitatea Glamorgan , Treforest, Țara Galilor
Certificat Avansat în Afaceri

Languages

  • Poloneză
  • Engleză
  • Română (acum am început să învăț)

AL PRESS

Despre admin 6533 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.