Un bărbat dotat cu un detector de metale obișnuit a găsit o rocă cu 2,6 kg de aur

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Un australian, dotat cu un detector de metale obișnuit, a găsit o rocă în greutate de 4,6 kilograme, conținând circa 2,6 kilograme de aur, în valoare de 160.000 de dolari americani.

Bărbatul, care nu a vrut să-i fie dezvăluită identitatea, a făcut descoperirea într-o zonă auriferă din Victoria, ținta tuturor căutătorilor de aur în anii 1800. Darren Kamp, care a evaluat și cumpărat roca, a spus că este cea mai mare pepită pe care a văzut-o în cariera lui de 43 de ani. „Am rămas mască… e ceva ce vezi o dată în viață”, a declarat el pentru pentru BBC. Darren Kamp a povestit că nu se aștepta la prea mult când a intrat bărbatul la el în magazin, în orașul Geelong, purtând un rucsac în spate. În mod obișnuit, oamenii îi aduc roci care lucesc, dar nu sunt aur.

„A scos roca și mi-a pus-o în brațe, întrebându-mă «Crezi că are aur de 10.000 de dolari (australieni)?». M-am uitat la el și i-am spus: «Mai degrabă 100.000»”, a relatat Kamp. Apoi bărbatul i-a spus că roca pe care i-a arătat-o este doar jumătate și că cealaltă jumătate este acasă. În total, roca de 4,6 kilograme conține aproape 2,6 kilograme de aur. După ce a evaluat-o, Darren Kamp a cumpărat roca cu totul. Astfel de descoperiri sunt rare, însă Australia este considerată ca deținând cea mai mare rezervă de aur din lume. Multe dintre cele mai mari pepite de aur au fost găsite în Australia.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.