Un bărbat din Filipine are cinci neveste. Cea mai tânără are 13 ani

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

O adolescentă în vârstă de 13 ani a fost nevoită să se căsătorească cu un bărbat de 48 de ani și să devină a cincea soţie a sa, într-o ceremonie islamică, în Filipine.

♦ Mirele a promis că nu va face copii cu noua mireasă în următorii 7 ani

♦ Fata va fi şcolită de celelalte neveste şi spune că vrea să-şi facă soţul fericit 

Prietenii si familia au participat foarte fericiţi la nuntă, pentru a o vedea pe fata îmbrăcată în straie tradiţionale căsătorită, în orasul Mamasapano din provincia Maguindanao, majoritar musulmană.

Copilul, în vârstă de 13 ani, a fost obligat de familie să se căsătorească cu un bărbat de 48 de ani si să devină a cincea sa sotie. Adolescenta îi va creste copiii soţului său, majoritatea de vârsta ei, înainte de a avea proprii săi copii, scrie Daily Mail.

Mirele Abdulrzak Ampatuan: „Sunt fericit că am găsit-o si că o să-mi petrec viaţa cu ea”.  Nunta a început la casa mirelui, unde i s-a tinut o predică traditională despre cum să devină un sot bun. Mirele a fost apoi însotit de invitati la nuntă într-o procesiune festivă cu trupe de tobe, în timp ce mergeau spre casa miresei.

Cuplul a fost fotografiat, în timp ce oaspetii zâmbeau si râdeau.  Copilul mireasă: „Nu mi-e frică de el, pentru că este drăgut cu mine. Învăt să gătesc pentru că nu mă pricep la asta acum. Vreau să-l fac pe sotul meu fericit”.

El lucrează ca fermier, în timp ce noua sa sotie face treburile casnice si are grijă de copiii bărbatului, îndrumată de sotiile mai în vârstă. El a sustinut că nu va avea copii cu fata până după împlinirea a 20 de ani si că-i va oferi bani pentru educaţie.

Mirele Abdulrzak Ampatuan: „Îi voi plăti scoala, pentru că vreau să primească o educatie, în timp ce astept momentul potrivit pentru a avea copii cu ea”.

În regiunea Mindanao, cu majoritate musulmană, băietii se pot căsători de la vârsta de 15 ani, în timp ce fetele se pot căsători de la începutul pubertătii.

Datele Fondului Natiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) arată că Filipine are al 12-lea cel mai mare număr de copii mirese din lume, 726.000.

Fetele sunt si mai vulnerabile, deoarece Filipine este singura tară din lume în care divortul rămâne ilegal.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.