Un bărbat de 52 de ani a traversat Marea Roșie, înotând printre rechini și valuri uriașe

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Lewis Pugh, un înotător de anduranță, obișnuit să abordeze condițiile extreme în unele dintre cele mai îndepărtate oceane ale lumii, a înotat în cele mai reci ape de pe glob. De aceasta dată el a ales Marea Roșie, unde temperatura apei depășea uneori 30 de grade. Maratonul a durat 16 zile, a început de la insula Tiran din Arabia Saudită și s-a încheiat cu succes în Hurghada, Egipt.

Lewis Pugh a înotat 123 de kilometri. Pe parcursul maratonului a înfruntat valuri puternice și temperaturi mari. Au fost zile când apa avea chiar și peste 30 de garde. A înotat la câțiva metri de rechini, printe valuri uriașe, dar și printre petrolierele pe care le-a întâlnit în calea sa, în Golful Suez.

„În fiecare zi, aceste valuri îmi răsuceau corpul înapoi și înainte, înapoi și înainte”, a povestit el. În Marea Roșie sunt 40 de specii de rechini, iar cele mai periculoși sunt rechinii tigru. Pugh a fost însoțit de o barcă de salvare echipată cu un dispozitiv electronic capabil să respingă rechinii pe o rază de patru metri.

A trebuit să facă față epuizării și deshidratării, dar nu s-a dat bătut. La o săptămână de la încheierea cursei, Pugh a povestit că a fost pur și simplu hipnotizat frumusețea vieții marine. „Când înoți peste aceste recife de corali, este absolut incredibil, ca toată viața sălbatică care trăiește în ele”, a povestit Pugh.

Pentru unele porţiuni de înot, lui Pugh i s-a alăturat Mariam Saleh Bin Laden – care a devenit prima femeie saudită care a înotat din Arabia Saudită în Egipt, dar şi înotătoarea egipteană Mostafa Zaki. Prin această experiență unică, Lewis Pugh a dorit să atragă atenţia asupra problemelor de mediu.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.