Umbra lui Dragnea la Lugoj sau un politician sub acoperire în piață

Dan TIMARU

În fiecare an, în Piața agroalimentară „Timișul” Lugoj, producători din sudul țării își vând produsele locuitorilor de pe malurile Timișului. Printre ei se află un bărbat a cărui fizionomie seamănă, după părerea mea, cu cea a fostului lider PSD, Liviu Dragnea. Privit de la distanță, nici nu zici că nu ar fi el, așa că nu m-am putut abține să nu-l întreb dacă are vreo legătură de rudenie cu fostul politician. Am aflat cu părere de rău că personajul meu, Ionel Pastac, nu e rudă cu nea Livache și că nimeni până acum nu a sesizat asemănarea. Poate e doar un fix al meu. Privindu-i palmele bătătorite de muncă și fața arsă de soare, mi-am dat seama că în fața mea stă un om simplu, care își câștigă cu sudoarea frunții existența și nu un politician sub acoperire.

„Sunt din județul Dolj, comuna Poiana Mare, undeva pe lângă Calafat. Mă numesc Ionel Pastac. Vin aici de foarte mulți ani. Am acasă câteva zeci de pogoane de pământ pe care eu și familia mea le cultivăm cu legume. Cu asta ne asigurăm traiul de zi cu zi. La Lugoj am găsit o piață de desfacere bună și o lume liniștită. Autoritățile nu ne-au creat probleme, așa că ne vedem și noi de treaba noastră în liniște. Aici ne petrecem câteva luni din an. La câteva zile aducem marfă proaspătă. Asta înseamnă un drum acasă, cam 270 de kilometri. Nu e o muncă ușoară. Dormim în mașină. Așa că ați înteles că nu sunt neam cu Liviu Dragnea. Dacă eram, locuiam la vilă cu piscină. Nu mi-a mai spus nimeni până acum că seamăn cu el. Eu sunt un om simplu”,

spune Ionel Pastac.

M-am despărțit de omul meu, dezamăgit de faptul că presupunerile nu s-au adeverit. Omul nu e politicianul sub acoperire ascuns în spatele unei mese cu zarzavaturi și nici măcar rudă cu el. Cu toate astea, de fiecare dată când îl întâlnesc nu mă pot abține să nu-l întreb: Ce mai faci, domnule Dragnea?

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.