Ultimele competiții și succese din anul 2018 pentru dansatorii sportivi lugojeni!

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Pentru Clubul de Dans Sportiv Dance Mania.Ro din Lugoj, afiliat la Federația Română de Dans Sportiv, anul 2018 a fost un an remarcabil, sportivii fiind pregătiți cu profesionalism pentru numeroasele competiții sportive naționale și internaționale, rezultatele deosebite obținute la fiecare competiție la care au participat merituoșii dansatorii sportivi lugojeni fiind dovada clară a profesionalismului într-un domeniu în care competiția este din ce în ce mai acerbă.

„Ultimele competiții și ultimele succese frumoase pentru anul competițional 2018! Maribor Open Slovenia ne-a adus 3 Finale pentru Daniel Barbosu și Tanya Loch,
două locuri 4 la Competițiile de 10 Dansuri, Juniori 1, respectiv Juniori 2 și un foarte bun loc 5 din 23 de perechi participante la Juniori 1 Latino. 
De asemenea, clasări extrem de bune pentru perechea Bota Lucas – Drumen Andreea, care reușește să se califice în fazele superioare atât la competițiile de Tineret,
cât și cele de Adulți. S-au remarcat, cu locul 9 la clasă A – Adulți Latino și cu locul 12 la Rising Star Latino! La Brașov, în cadrul unei competiții naționale, perechea Czine Raul – Hațegan Alexandra a reușit clasarea în Finală, un loc 5 la clasa E 12-13 ani, loc care le conferă și trecerea în clasa superioară!
Felicitări tuturor pentru acest sfârșit de an competițional în forță! 
Ne pregătim cu drag de spectacolul care încheie anul 2018 și sperăm la un an 2019 care să ne ofere sănătate și să putem să ne pregătim pentru marile competiții
din lumea fascinantă a dansului sportiv!”
– a declarat profesorul Alexandru-Daniel Iagăru, antrenorul de succes al Clubului Dance Mania.Ro, mândru de performanțele obținute de către dansatorii sportivi lugojeni.

Conform medicilor, specialiști în domeniu, practicarea sportului în general, un minim de 30 de minute pe zi este indicat și va conferi persoanei sănătate, având o mulțime de beneficii.  Sportul are ca beneficiu o componentă importantă și anume starea benefică de sănătate pe care o conferă organismului. În primul rând este vorba despre menținerea greutății sub control. Un alt beneficiu major când vorbim despre sport este cel al imunității: exercițiile fizice întăresc imunitatea în mod constant și accentuat. De asemenea, practicarea sportului îmbunătățește memoria, scade riscurile de infarct sau de alte patologii cardiace, crește gradul de stimă personală, astfel că sportul poate fi considerat un medicament pentru persoanele pesimiste sau pentru persoanele ce suferă de depresie, practicare unui sport fiind totodată foarte benefică sistemului respiratorInsomnia este tratată prin sport sau mișcări fizice, deoarece insomnia înseamnă și un aport de oxigen insuficient. Însă, dacă este produsă o vasodilatație și un aport suficient de oxigen, atunci se va îmbunătăți confortul, deoarece prin acest aport de oxigen se va asigura un somn odihnitor.

Prin aportul crescut de endorfine și serotonină eliminat în timpul exercițiilor fizice, acesta va da organismului o senzație de bine în timpul zilei. dar și o stare de relaxare pe timpul nopții. Tot sportul este responsabil pentru aspectul general al organismului de om tânăr. De asemenea, sportul  conferă un tonus bun, combate sedentarismul și plictiseala, ca urmare vom avea o stare de spirit excelentă.

Beneficiile dansului în lumea modernă: 

Dansul ne ajută să slăbim, dansul nu joacă doar rol de artă sau educație, ci și de terapie. În zilele noastre se cunoaște că una dintre cele mai bune metode de descărcare emoțională, de eliminare a stresului, de slăbire, dar și de comunicare este dansul. Practic, orice tip de dans ajută în procesul de slăbire, căci cuprinde mișcări ce pune în acțiune mai multe grupe de mușchi simultan. De aceea, cei care iubesc să danseze și chiar pun în practica aceasta dorință, sunt întotdeauna slabi.

Dansul reprezintă una dintre cele mai distractive moduri de a face mișcare. Dansând, abia sesizezi efortul pe care corpul tău îl depune pentru a efectua mișcările specifice, astfel că eliminarea surplusului de kilograme se face într-un mod foarte plăcut.

De aceea, Clubul de dans sportiv Dance Mania.Ro Lugoj vă invită la dans! Se desfășoară cursuri de dans pentru copii și adulți sau, la solicitarea expresă, dansul mirilor, doritorii având posibilitatea de a participa lecții de grup și în particular. Pentru informații și programare, persoanele interesate sunt rugate să sune la numărul de telefon 0727 705 920.

Estera CIMPONERIU

Despre admin 6671 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.