Încă o casă renovată de Asociația Acasă în Banat, cu sprijinul voluntarilor

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Peste 30 de voluntari au fost alături de asociația Acasă în Banat pentru a realiza o intervenție de urgență la o casă unde locuiește o femeie cu 8 copii, în satul Grabaț, comuna Lenauheim, jud. Timiș.

Adina Bemșa are 8 copilași și s-a mutat de câteva luni într-o casă părăsită din sat. Aici nu exista curent electric, pereții erau neigienizați, casa nu avea geamuri și prin ușă bătea vântul. Pentru a asigura familiei un loc curat peste iarnă, sâmbătă, în 8 decembrie, voluntarii au venit în sprijinul ei.

A fost o mobilizare uimitoare, în ciuda temperaturilor scăzute de afară. Peste 30 de oameni cu suflet mare au lucrat de dimineața până seara, au reparat, au zugrăvit, au vopsit și au montat mobilă, au pregăti bradul și au oferit cadouri celor mici. În paralel, pentru a le oferi o zi de neuitat și copiilor, li s-a organizat o petrecere la grădinița din localitate, unde pe cei mici i-a întâmpinat chiar Mickey Mouse. La finalul zilei, seara, copilașii au intrat să doarmă într-un cămin primitor și călduros, pregătit de Crăciun, cu brăduț împodobit și cadouri pentru fiecare.

”Adina locuiește cu copiii într-o casă veche, fără curent. Ea s-a mutat aici provizoriu pentru că această casa nu îi aparține. Deoarece se afla într-o stare jalnică, neigienică, rece, am decis să o ajutăm să treacă iarna mai ușor, așadar am tencuit și am zugrăvit pereții, i-am reparat coșul de fum, am montat mobila primită ca donație. Acum, provocarea cea mai mare este să îi găsim familiei o casă unde să poată locui definitiv”, a declarant Radu Trifan, președintele Asociației Acasă în Banat.

Pe lângă lucrările de reparații realizate la casă, astfel încât să se asigure că toată casa și curtea este sigură atât pentru mama, cât și pentru cei mici, voluntarii au mai adus și donații de mobilă, haine și alimente, precum și cadouri și jucării pentru toți copilașii.

”Vom continua să o susținem pe Adina și pe copii ei deoarece ei trebuie să părăsească această locuință cel târziu la primăvară. Persoane din Timiș, Caraș-Severin, Arad și chiar din București s-au oferit să le dea o casă pe o perioadă limitată de timp. Din partea administrațiilor locale, am avut toată deschiderea partea Primăriei din Secaș care i-a oferit o locuință temporară și un loc de casă. Și Primăria Lenauheim, de care aparține și satul Grabaț, a promis va identifica un teren de casă. Vrem ca până în primăvară, să găsim o soluție pe termen lung, fie un teren pe care să o ajutăm să-și construiască ă casă fie o casă nelocuită, oricât de dărăpănată, într-un sat din apropiere, pe care noi să o renovăm”,  a spus președintele asociației Acasă în Banat, Radu Trifan.

Casa în care locuiește Adina este a noua casă renovată de Asociația Acasă în Banat, cu sprijinul voluntarilor.

AL PRESS

Despre admin 6578 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.