Turkmenistanul a interzis orice discuții despre coronavirus și purtarea măștilor

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Autorităţile din Turkmenistan au emis un decret prin care se interzice complet folosirea cuvântului „coronavirus”, discuţiile pe acest subiect, purtarea măştilor sau a altor elemente de protecţie.

Nici mass-media nu mai are voie să folosească cuvântul „coronavirus” sau să prezinte populaţiei vreun aspect legat de acest virus. Guvernul din Turkmenistan neagă în continuare prezenţa bolii în ţară.

Broşurile cu informaţii despre prevenirea bolilor virale distribuite de Ministerul Sănătăţii au renunţat la orice menţiune a coronavirusului.

De asemenea, poliţia poate reţine cetăţenii pe stradă doar pentru că au discutat despre pandemia care se extinde pe tot globul.

Agenţi în haine civile au fost puşi să asculte ce vorbesc oamenii pe stradă, pentru a-i identifica pe cei care vorbesc despre coronavirus.

În ciuda acestor măsuri, guvernul din Turkmenistan a întreprins unele măsuri pentru a stopa răspândirea virusului, cum ar fi scanere de temperatură în staţii şi asigurarea şerveţelor umede în zonele aglomerate.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.