Tu ai grijă de securitatea ta? Iată câteva moduri prin care să o faci

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Securitatea unei persoane este foarte importantă. Fiecare om trebuie să se simtă liniștit și în siguranță în viața de zi cu zi.

Fiecare secol are pericolele și soluțiile lui, iar secolul XXI este cel al tehnologiei. Fie că e vorba de siguranța fizică sau de cea digitală, nu trebuie să fii indiferent față de amenințările care există, mai ales când ai la dispoziție anumite măsuri de prevenție pe care trebuie neapărat să le știi.

Iată câteva moduri prin care
te poți asigura că ești tot timpul în siguranță!

1. Ai grijă la sursele de Wi-Fi publice

Există destul de multe cazuri în care oamenii au întâmpinat probleme de securitate după ce s-au conectat la o sursă publică de Wi-Fi. Este important, în principal, să nu faci cumpărături online și să nu întreprinzi acțiuni bancare când ești conectat la o astfel de rețea.

2. Camere de supraveghere

Camerele de supraveghere te vor ajuta să dormi mai bine noaptea și să te bucuri liniștit de perioadele în care ești plecat de acasă. Piața acestora s-a dezvoltat enorm în ultimii ani, oferindu-ți, în prezent, modele pentru exterior sau interior, diferite rezoluții, tipuri de obiective sau lentile, opțiuni de protecție, chiar și infraroșu. Site-ul A2t.ro îți oferă astfel de camere cu o mare varietate de accesorii și opțiuni. De asemenea, dacă ai nevoie de ceva mai avansat pentru protecția unui sediu de business sau a unui teren cu o suprafață mare intră pe site și descoperă aici un sistem de supraveghere complex, pe care îl poți achiziționa cu încredere.

3. Ai grijă la date personale oferite

Păstrează orice document care îți conține datele în siguranță, fie că e vorba de aspecte financiare, medicale sau sociale. În cazul în care vrei să le arunci, asigură-te că le rupi foarte bine înainte, astfel încât să nu poată fi citite.

În ceea ce privește materialele electronice, nu păstra date foarte importante în inbox-ul tău dacă știi că există șansa să fie accesat și de alții. Ai grijă la aplicațiile pe care le instalezi și verifică ce date accepți ca acestea să folosească. De asemenea, deși pare că toată lumea o face, poate ar fi mai bine să nu oferi foarte multe detalii personale pe paginile tale de Social Media.

4. Nu uita de antivirus

Ai grijă la link-urile pe care le accesezi online, mai ales dacă provin de la destinatari  sau site-uri necunoscute. Asigură-te că îți faci la timp update-urile de software, pentru că prin ele se aplică și noi măsuri de protecție împotriva a tot felul de viruși și categorii de malware ce au apărut recent. De asemenea, verifică întotdeauna dacă ai antivirusul activat, pentru a nu risca să accesezi ceva care să-ți afecteze dispozitivul sau să-ți fure datele.

5. E momentul să acorzi mai multă atenție parolelor tale 

Parolele sunt foarte utile și ar fi bine să le ai peste tot, de la telefon, până la tabletă și laptop. Alocă puțin timp pentru a te gândi la parole diferite și greu de ghicit. De multe ori, oamenii fac greșeala de a folosi aceleași parole ușoare și obișnuite la fiecare cont, însă acest lucru poate fi periculos.

Așadar, nu ignora un aspect atât de important din viața ta și aplică aceste măsuri pentru un trai mai sigur și mai liniștit. Păstrează-ți locuința și dispozitivele în siguranță!

Sursă foto: Shutterstock.com

Despre admin 6584 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.