Tribunalul Timiș a respins cererea lui Buciu de sesizare a ÎCCJ privind lămurirea noțiunilor de „domiciliu” și „reședință”

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Miercuri, 14 septembrie 2022, în dosarul nr. 3201/30/2022, a avut loc o nouă ședință la Tribunalul Timiș, în care fostul primar al Lugojului a solicitat instanței anularea ordinului dat de prefectul Mihai Ritivoiu, prin care i-a încetat mandatul, din cauză că și-a schimbat domiciliul.

La cea de-a doua înfățișare în acest proces, care a avut loc în 7 septembrie 2022, a fost stabilită o amânare, pentru că avocatul lui Claudiu Buciu a solicitat de la Înalta Curte de Casație și Justiție a României dezlegarea unei chestiuni de drept, cu privire la noțiunea de domiciliu.

Miercuri, 14 septembrie, Tribunalul Timiș a respins cererea de sesizare a ÎCCJ, iar avocatul lui Claudiu Buciu a depus o cerere de recuzare a judecătorului Gabriela Baragan.

Va urma o nouă ședință, în care se va comunica dacă solicitarea de recuzare a fost sau nu acceptată. Tot în cursul zilei miercuri, era așteptată și pronunțarea sentinței în procesul în care Buciu a cerut suspendarea ordinului prin care i-a încetat mandatul de primar. Probabil soluția s-a dat după închiderea ediției. (N. S.)

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.