Tradiții și obiceiuri europene, rememorate la Școala Gimnazială Balinț

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Cu ocazia Zilei Europei la Școala Gimnazială Balinț a avut loc o activitate extracurriculară deosebit de interesantă datorită implicării prof. Maria Petrovici, în colaborare cu Muzeul de Istorie din Lugoj, prin directoarea Daciana Vuia, care a împrumutat costume deosebite pentru reușita acestei activități și pentru lărgirea orizontului de cunoaștere al elevilor din mediul rural.

Activitatea a avut două părți: prima în care s-a prezentat portul popular din diferite zone ale țării și s-au ascultat piese muzicale din aceste zone, iar  a doua parte în care s-a prezentat sceneta cu titlul „Nunta Ancuței” (mireasă din Zona Tirolului), cu mirele din Scoția care a cunoscut-o pe Ancuța la camp, unde aceasta lucra. Amândoi erau invitați în România de Primarul comunei Balinț să viziteze România.La  nuntă au fost invitați nemți, unguri, ucrainieni, rromi și români din zona Banatului.

La activitate au participat părinții elevilor care au contribuit cu pregătirea mesei de final în care s-au gustat bucate specifice fiecărei tări participante.

Se cunoaște că Școala  Gimnazială Balinț se remarcă prin activități extracurriculare deosebite și aceasta a fost una dintre ele.

AL PRESS

Despre admin 6701 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.