Toți elevii din Regiunea de Vest care au luat 10 la Bacalaureat au fost premiați

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Trei elevi din Timiș au obținut media 10 la examenul de Bacalaureat din acest an și vor studia la Universitatea de Vest din Timișoara. Lor li se adaugă alți tineri ambițioși din vestul țării, tot cu zece pe linie. Vor studia din toamnă la facultăți precum Drept, Litere sau Psihologie și vor avea parte de condiții speciale.

Universitatea de Vest din Timișoara nu-și dorește mulți studenți, ci pe cei mai buni, care să devină și mai buni. Chiar dacă în ultimii ani s-a observat că mulți proaspăt absolvenți au ales să studieze în alte țări, reprezentanții UVT încearcă să-i atragă pe cei mai buni. Le dau și o serie de beneficii ca să rămână să studieze în țară.

„Într-o universitate este extrem de important actul educațional în sine, dar este foarte importantă conectarea într-o universitate, ce relaționare internațională are, ce poate să-i ofere dincolo de studiul în clasă. Din acest punct de vedere, Universitatea de Vest din Timișoara stă foarte bine. Suntem membri ai consorțiilor universitare internaționale, am câștigat competiții europene, suntem în rețele universitare, cum este UNITA, în care un student de la noi poate să meargă în toate cele șase universități din consorțiu, să devină student, să facă un semestru, să aibă acces la toată baza lor de date, la toate bibliotecile. Adică oferim această internaționalizare prin ceea ce facem și, astfel, pe acești studenți de nota 10 pe care-i targetăm cu oferte speciale, personalizate, ni-i dorim aici și iată că rezultatele se văd, pentru că de ceva ani de zile, absolvenți de licee cu media 10 în Bacalaureat, olimpici, șefi de promoție, nu doar cei cu 10 în Bacalaureat vin la Universitatea de Vest din Timișoara și mă refer nu doar din Timiș, ci și din toată zona de vest”, spune Marilen Pirtea, rectorul UVT.

Premiați de universitate

Joi, 15 iulie, Universitatea de Vest Timișoara și Inspectoratul Școlar Județean Timiș i-au premiat pe toți cei opt elevi din regiunea de vest care au obținut nota 10 la bacalaureat: Tudor Frățilă, Gloria Gal, Amalia Daria Bodac, Elena Reghina Cuteanu, Adelina Albu, Ionela Bosioc, Diana Costin și Mihaela Mihalache.

Amalia Bodac a terminat Filologia la „Iulia Hașdeu” din Lugoj și va studia la Litere la UVT. Ea a povestit deja pentru Tion de ce a ales să rămână în țară și de ce nu vrea să studieze în străinătate.

„Literele totuși sunt puteri în sine ale universului și ale oamenilor, cu cuvintele, cu literele putem schimba destinul oamenilor și nu numai a oamenilor, ci și întregul pământ. (…) Cu toții ne dorim schimbare, că auzim «vai ce rău e», dar cine schimbă? Cei care schimbă cred totuși că sunt cei care rămân, nu cei care pleacă. Cei care rămân știu problemele de aici și sper să aibă oameni buni și resursele bune cu care să schimbe lumea de aici”, mărturisește Amalia Bodac.

Tudor Frățilă este singurul băiat din „gașca de 10”. Este absolvent al Liceului „C.D.Loga” din Timișoara și va merge la Facultatea de Drept, unde a fost deja admis. Și el a povestit de ce vrea să rămână în România.

„Am ales Universitatea de Vest deoarece este un mediu academic care pune accent pe performanță, rezultate bune și excelență. Facultatea de Drept a fost opțiunea mea încă de la începutul liceului. Am considerat că este un mediu propice dezvoltării mele atât intelectuale, cognitive, cât și sociale și sper să fie într-un ceas bun și rezultatele obținute în facultate să fie pe măsura celor obținute de-a lungul anilor de liceu”, spune acum Tudor.

Nouă elevi de 10 merg la UVT

De ofertele UVT are parte și Maria Salome Zăbava, din Râmnicu Vâlcea. Deși se gândea să opteze spre Spania sau Franța, a ales să își facă o specializare în România, tot la UVT, unde vrea să se specializeze în Resurse Umane. Se și vede lucrând în acest domeniu. Ea este al nouălea student cu 10 la examenul de Bacalaureat care a ales UVT.

„Încă din liceu m-a atras sociologia. Am acumulat multă informație și lucru cu oamenii, societate în sine, informație despre aceasta. M-a atras, mai ales un rol important în alegerea facultății l-au avut profesorii mei care m-au îndreptat și îndrumat în alegerea acestei facultăți”, a spus tânăra.

Cei nouă elevi de 10 vor avea parte de cazare gratuită, înscriere gratuită la facultate, taxa gratuită de confirmare, o bursă de 500 de lei pe lună, cumulată cu bursele de merit și socială, acces gratuit la bazele sportive din Timișoara, unde UVT are parteneriate. De asemenea, ei vor avea și gratuitate la operă, teatru, evenimente culturale, deplasări decontate, dar și întâlniri restrânse cu personalitățile care ajung la Universitatea de Vest Timișoara.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.