Tot ce trebuie să știi atunci când te confrunți cu o avarie la sistemul de canalizare

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

In vederea mentinerii unui sistem de canalizare curat si functional sunt necesare o serie de demersuri specifice. Dincolo de regulile de folosire, orice proprietar ce detine un imobil racordat la un astfel de sistem trebuie sa tina cont de niste indicatii generale.

De cele mai multe ori, simpla respectare a regulilor de functionare a instalatiilor sanitare nu este suficienta pentru a mentine la distanta avariile. Oricat de multa grija am avea in acest sens, dupa o perioada de utilizare constanta blocajele vor aparea inevitabil. De aceea, trebuie sa aveti in vedere cativa factori de baza care sa va ajute sa eliminati problema cat mai repede si eficient, intr-un mod minim invaziv.

Asigura-te ca sistemul nu are erori de configuratie si materialele nu sunt uzate

Un prim pas in ceea ce priveste garantarea unui sistem perfect functional este verificarea calitatii lucrarii. Cele mai multe varii apar din cauza unor detalii tehnice defectuoase care, in timp, pot pune in pericol intregul sistem. Pentru a depista aceste erori, folosirea unor camere de inspectie video a tevilor reprezinta cea mai la indemana si eficienta metoda. Cu ajutorul lor se poate observa in timp real starea tevilor si a conductelor si se poate interveni imediat, direct la problema, daca este cazul.

Achizitioneaza instrumente care sa te ajute sa elimini blocajele minore

In acele cazuri in care blocajul este cauzat de acumularea unor reziduuri de duritate si dimensiuni reduse, se poate actiona imediat cu ajutorul unor instrumente care sa le dezintegreze si sa le impinga pe teava. In acest sens, este recomandat ca, in orice locuinta care este racordata la un sistem de canalizare, sa existe cel putin minimul necesar pentru rezolvarea imediata a avariilor superficiale. O pompa cu ventuza, un sarpe de desfundat sau chiar substante special concepute pentru dizolvarea blocajelor, sunt doar cateva dintre metodele cele mai indemana de readucere in functiune a unui circuit afectat minor, chiar si de catre o persoana care nu are experienta.

Asigura accesul la conducte prin intermediul usitelor de vizitare

In ceea ce priveste problemele de o amploare ridicata este necesar ca solutiile adoptate sa fie pe masura. Apeleaza la specialisti cand problema nu poate fi rezolvata cu solutii non-invazive sau cand recidiveaza. De asemenea, pentru ca echipamentele pe care acestia le detin sa poata fi puse in actiune, trebuie sa aiba acces la zona vizata. In acest sens exista o serie de usi vizitare metalice care sa permita accesul la conducta afectata.

Acest element este vital in vederea mentinerii unui sistem curat si perfect functional. Absenta lor poate cauza dificultati de interventie si poate limita cu mult metodele utilizate in vederea eliminarii problemelor.

Vezi gama de produse Unilift Serv si descopera cele mai potrivite echipamente

La Unilift Serv veti gasi o multitudine de variante de usi de vizitare, metalice si nu numai, care sa indeplineasca deopotriva atat functii practice, cat si estetice.

In functie de dimensiune gurii de acces, se poate solicita si personalizarea variantelor standard propuse, pentru a asigura o compatibilitate cat mai crescuta in raport cu nevoile fiecarui client in parte.

Sunt elemente extrem de rezistente, materialele din care sunt confectionate fiind recunoscute pentru durabilitatea si rezistenta in fata tuturor tipurilor de uzura. Pot reprezenta asadar investitii de lunga durata care sa va ajute sa interveniti in timp util in cazul in care experimentati probleme majore in ceea ce priveste sistemul de canalizare.

Cu Unilift Serv aveti acces imediat la solutii practice adaptate la problema cu care va confruntati, ajutandu-va sa extindeti durata de viata a tuturor elementelor componente ale instalatiei vizate.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.