TOP 5 idei de torturi vedetă pentru o petrecere memorabilă

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Mult așteptatul desert de la finalul oricărei petreceri, preferatul copiilor, dar nu numai, trebuie să îndeplinească cel puțin două condiții de bază și anume: să fie gustos și atragă toate privirile. Pe de altă parte, trebuie să se țină cont și de vârsta și preferințele participanților. Iată deci, 5 idei de torturi pentru toate gusturile!

Alegerea tortului – amănuntele care contează pentru ca toți participanții să se simtă bine primiți

Deși tortul ar trebui să fie ales în primul rând în funcție de preferințele sărbătoritului (sau sărbătoriților), mai sunt câteva elemente de care ar trebui să ții cont pentru a te asigura de succesul petrecerii. Iată câteva dintre acestea:

  • dacă există printre invitați persoane care nu au voie să consume zahăr (de exemplu, cineva care suferă de diabet);
  • dacă se numără printre aceștia persoane alergice la afine, alune, fistic etc;
  • care este vârsta participanților și ora de servire a tortului – spre exemplu, dacă este vorba despre o petrecere de copii, ciocolata neagră nu este indicată, mai ales la ore înaintate.
  • dacă există invitați care sunt vegetarieni sau vegani.

Ținând cont de aceste elemente, ai două opțiuni pentru ca toată lumea să se simtă bine: fie alegi o variantă de tort potrivită pentru toți invitații, fie pregătești două torturi diferite. Dacă la petrecere participă cineva care suferă de diabet, poți pregăti special pentru el un tort mai mic, preparat cu alți îndulcitori. Bucuria va fi cu atât mai mare. Poți opta și pentru torturi personalizate la comandă, cum ar fi cele preparate de CofetăriaArmonia.ro, care oferă o gamă variată de dulciuri potrivite pentru zilele de sărbătoare.

Dacă încă nu ești decis ce anume să alegi, iată mai jos câteva tipuri de torturi care îți pot fi de folos ca sursă de inspirație:

Tortul pe bază de ciocolată

Ciocolata se află, fără îndoială, pe primul loc în topul preferințelor. Poți opta pentru varianta amăruie, clasică sau albă. Sunt foarte spectaculoase și torturile care combină mai multe tipuri de ciocolată – inclusiv combinațiile cu mousse sau adaptările de lava cake. Relativ recent, în anul 2017, a fost descoperită și modalitatea de a prepara ciocolată roz, dintr-un tip special de boabe de cacao.

Tortul pe bază de frișcă

Probabil că rețeta cea mai cunoscută de tort pe bază de frișcă este celebrul și clasicul Tort Diplomat. Acesta poate fi pregătit cu pișcoturi sau pandișpan, cu bucățele de ananas sau alte fructe de sezon.

Tortul cu fructe

Tortul cu fructe poate fi preparat ca atare sau sub formă de tartă. Fructele se potrivesc foarte bine cu ciocolata, frișca sau crema de vanilie. În combinația cu frișcă, deseori se folosește gelatina, pentru ca tortul să fie bine închegat. În varianta de tartă, se folosește mai ales crema de vanilie, peste care se aranjează fructele preferate.

Tortul cu alune, migdale sau fistic

Acest tip de preparat este preferatul persoanelor amatoare de o consistență crocantă. Deseori, alunele, migdalele sau fisticul se caramelizează în zahăr sau se rumenesc în cuptor  înainte de a fi incluse în compoziție, respectiv folosite pentru ornare.

Tortul vegan

Acesta este un tip mai special de tort, preferat de persoanele care nu consumă produse de origine animală. Așadar, fără unt, lapte, ouă. Blatul poate fi făcut din fructe deshidratate, semințe, nuci, fulgi (de ovăz, cocos, chia etc.). Pentru creme se vor folosi exclusiv grăsimi vegetale, iar ca îndulcitor este preferată mierea.

Așadar, pe piață există o gamă extinsă de preparate potrivite pentru toate gusturile. Nu rămâne decât să decizi care este varianta pe care o vei alege pentru următoarea petrecere și dacă tortul ales va fi unul pregătit în casă sau unul comandat la cofetărie.

Sursa foto: pixabay.com

Despre admin 6584 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.