Top 5 cele mai avantajoase credite pe care le poți face

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Sursa foto: https://image.freepik.com/free-photo/bottles-cash-with-coins-saving-money-concept_1150-12565.jpg

Multe persoane se confruntă cu instabilitatea financiară. Adesea, veniturile lunare sunt insuficiente, cheltuielile cresc de la o lună la alta sau apar situații urgente. Indiferent că este vorba despre o planificare incorectă a bugetului, câștiguri prea mici ori lucruri neprevăzute, cu toții apelăm uneori la împrumuturi bancare. Însă, chiar dacă creditul a devenit o portiță de scăpare din orice situație, mulți oameni nu știu care este tipul de împrumut potrivit pentru nevoile lor. Descoperă mai departe care sunt cele mai avantajoase credite, astfel încât să faci cea mai bună alegere.

1. Credite de nevoi personale

Fie că îți dorești să cumperi un aparat electrocasnic nou sau să pui în aplicare planurile pe care le ai de ceva vreme, împrumuturile pentru nevoi personale reprezintă cea mai avantajoasă opțiune. După cum le spune și numele, sumele contractate de la instituțiile financiare pot fi folosite pentru satisfacerea nevoilor personale, chiar și pentru renovarea unei case, rezervarea unei vacanțe sau acoperirea costurilor pentru o intervenție medicală.

Acest tip de împrumut se poate obține rapid, cu puține acte, fără justificarea destinației banilor și, în funcție de instituția de unde se solicită creditul, fără garanții sau giranți. Cel mai des, oamenii apelează la creditele pentru nevoi personale pentru cumpărarea de bunuri de folosință îndelungată și călătorii, cele mai ieftine astfel de împrumuturi având dobânzi anuale efective (DAE) mai mici de 10%.

2. Credite imobiliare

Instituțiile de credit au înțeles dorința oamenilor de a avea propria locuință, de aceea împrumuturile imobiliare au devenit foarte avantajoase în ultimii ani. Aceste credite pot fi contractate pentru achiziția, construirea, consolidarea, extinderea sau modernizarea unei locuințe, dar și pentru refinanțarea altor credite imobiliare sau ipotecare. Potrivit statisticilor, acestea sunt cele mai solicitate tipuri de credite, după cele pentru nevoi personale, dobânzile fiind avantajoase și perioada de creditare foarte extinsă, de până la 30 de ani.

3. Credite pentru afaceri

Un alt tip de credite foarte popular și avantajos pentru întreprinzători este cel pentru afaceri. Poate fi vorba de un împrumut pe firmă contractat de companii precum societăți cu răspundere limitată, societăți pe acțiuni, întreprinderi familiale, persoane fizice autorizate sau întreprinderi individuale. Creditele pentru afaceri se acordă și celor cu profesii liberale ori cabinetelor, pot fi accesate pentru lansarea unui business sau dezvoltarea acestuia, iar sumele care pot fi acordate ajung până la 700.000 de lei.

Împrumuturile pentru afaceri pot fi utilizate pentru capitalul de lucru, stocuri de marfă, plăți la furnizori, salarii, achitarea taxelor către stat, investiții sau refinanțări. Sunt extrem de avantajoase, deoarece se obțin rapid, necesită un pachet minim de acte, iar dobânzile sunt fixe.

4. Credite auto

Creditele auto permit achiziția unui autoturism nou sau second hand, în condiții avantajoase. Perioada de rambursare poate fi de până la 5 ani sau chiar și mai mult, iar în anumite cazuri instituțiile de credit pot solicita și o garanție pe autoturism.

5. Credite pentru agricultură

Sectorul agricol s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani, iar acest lucru se datorează și creditelor acordate în acest domeniu. Împrumuturile de acest fel pot fi accesate pentru diferite afaceri în agricultură, ca de exemplu creșterea animalelor sau legumicultură. De asemenea, suma obținută prin credit poate fi utilizată pentru investiții, capital de lucru, plata furnizorilor, cumpărarea semințelor ori a îngrășămintelor, a utilajelor, construirea halelor, salarii sau asigurarea unui stoc de marfă.

Accesarea unui credit reprezintă cea mai bună modalitate de a-ți rezolva problemele financiare, mai ales că beneficiezi de flexibilitate în ceea ce privește folosirea banilor. Ia în considerarea toate tipurile de împrumuturi prezentate în articol și alege creditul care ți se potrivește.

Despre admin 6629 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.