Top 3 soluții pentru apa caldă menajeră, dacă locuiești în afara orașului

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Locuiești departe de zgomotul orașului, la curte, într-o zonă retrasă? Cu siguranță, aceasta este o soluție optimă pentru tine și pentru familia ta și chiar și aici poți beneficia de tot confortul. O casă situată în afara orașului nu înseamnă neapărat și condiții minime de confort, din contră. Cu ajutorul unui boiler pentru apă caldă menajeră poți avea apă caldă, o fosă va ține loc rețelei de canalizare, iar centrala pe lemne o poate înlocui pe cea pe gaze, atunci când infrastructura zonei nu permite racordarea la conductele de gaze naturale.

Pentru a beneficia de apă caldă menajeră atunci când locuiești în afara orașului și locuința nu este racordată la rețeaua de gaze naturale și astfel nu are montată o centrală termică pe gaze, ai la îndemână câteva variante practice, pe care le poți alege, în funcție de nevoile tale.

Boilerul electric

Boilerul electric reprezintă o soluție eficientă pentru rezolvarea problemelor tale atunci când locuința nu are o sursă de apă caldă menajeră. De această dată poți opta între boilerul electric clasic și acel boiler electric pentru apă caldă instant.

Boilerul electric obișnuit beneficiază de un rezervor în care este menținută o cantitate destul de mare de apă, capacitatea acestuia fiind stabilită mai înainte de achiziție. Poți opta pentru boiler electric de 60 litri, 80 litri, dar chiar și de boiler electric de 200 litri. Acesta trebuie să fie conectat continuu la o sursă de energie electrică. Spre deosebire de acesta, boilerul electric pentru apă caldă instant este o variantă mult mai practică, având capacitatea de a încălzi apa caldă instant, fiind acționat de un termostat. Se montează cu ușurință chiar deasupra chiuvetei și poate oferi necesarul de apă caldă menajeră pentru familie. Cu toate că sunt dispozitive apreciate de cunoscători, acestea prezintă și un dezavantaj – este nevoie ca la fiecare chiuvetă să fie montat un dispozitiv separat. Ca atare, dacă îți dorești să ai apă caldă și în bucătărie și în baie, vei avea nevoie de două boilere electrice instant.

Panourile solare

Panourile solare sunt soluții cât se poate de eficiente pentru asigurarea cantității de apă caldă menajeră necesară familiei, dar și pentru încălzirea locuinței. Panourile solare pot asigura necesarul de apă caldă și de căldură tot parcursul anului, excepție făcând la furnizarea agentului termic zilele fără soare, din timpul sezonului rece. Potrivit datelor, cei mai mulți români preferă să monteze astfel de panouri solare pentru asigurarea necesarului de apă caldă menajeră și nu neapărat pentru încălzirea locuinței, acestea putând fi eficiente atât vara, cât și iarna. Eficiența montării panourilor solare este ridicată, costurile la energie crescând continuu în ultimii ani. Cu toate că panourile solare au costuri mari de achiziție, investiția se amortizează în primii ani.

Pompele de căldură

Pompele de căldură reprezintă o altă variantă pe care poți să o ai în vedere atunci când locuiești la casă și nu beneficiezi de apă caldă menajeră. Pompele de căldură extrag căldura din pământ, aer sau apă și astfel pot asigura necesarul de agent termic și apă caldă menajeră. Cu toate că s-a dovedit eficiența acestor produse, în realitate costurile de achiziție sunt destul de ridicate. Cei care optează pentru montarea pompelor de căldură au în vedere în primul rând asigurarea confortului termic al locuinței și mai apoi a necesarului de apă caldă menajeră. Există și soluții realizate doar pentru asigurarea necesarului de apă caldă menajeră.

Chiar dacă locuiești la casă, departe de aglomerația urbană, locuința ta poate beneficia de tot confortul, pornind de la încălzire și până la apă caldă menajeră, în ambele situații având la îndemână cele mai bune soluții.

Sursă foto: https://pixabay.com/ro/chiuveta-dubla-acas%C4%83-baie-moderna-1416377/

Despre admin 6630 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.