Majorarea alocației pentru copii de la 84 la 150 lei, adoptată de Parlament

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Parlamentul a adoptat un amendament al PNL care prevede majorarea alocației copiilor, cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani, de la 84 de lei la 150 de lei. Grupurile parlamentare ALDE au cerut reluarea votului, din motive tehnice.

„Amendandamentul PNL susținut de familiile din România, de peste 4.5 milioane de copii a trecut. Le mulțumesc tuturor celor care au votat „pentru” . Este victoria societății românești care a pus presiune pe parlamentarii guvernării care nu au ascultat unii dintre ei de ordinele lui Dragnea. Nu este majorarea nici a lui Dragnea, nici a PSD. Este amendamentul PNL și victoria românilor. Amendamentul prevede creșterea alocațiilor de la 84 de lei la 150 de lei pentru copiii care au vârsta de 2 și 18 ani, iar pentru copiii care au vârsta de o lună și doi ani vor primi de la 200 de lei la 300 de lei alocație majorată”, a declarat Robert Sighiartău, după votul din plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului.

Parlamentarii au votat amendamentul cu 123 de voturi pentru și 119 voturi împotrivă.

Prevederea PNL adoptată de Parlament prevede suplimentarea bugetului Ministerului Muncii cu 2.130.528.000 lei pentru majorarea alocațiilor copiilor.

„Se propune suplimentarea sumelor prevăzute în Anexa 3/20.01 Ministerul Muncii și Justiției Sociale Titlul 57/ Titlul Asistență Socială cu suma de 2.130.528 mii lei pentru majorarea alocației de stat pentru copii, începând de la data de 1 martie 2019”, prevede amendamentul PNL, adoptat de Camerele reunite ale Parlamentului.

Plenul reunit a adoptat bugetul Ministerului Muncii, cu amendamentul admis.

AL PRESS

Despre admin 6703 articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.