Toate contractele de muncă ale românilor vor fi schimbate din 2018

Share Button

Ca urmare a schimbării sistemului de contribuții către stat, absolut toate contractele de muncă existente în România vor fi schimbate. Ministrul Muncii nu a comentat în legătură cu costurile pe care le implică o astfel de acțiune, însă a ținut să sublinieze din nou faptul că trecerea contribuțiilor către stat de la angajator la angajați este în beneficiul celor din urmă, pentru a-i proteja.

Lia Olguța Vasilescu a precizat că în momentul de față există numeroase firme care opresc contribuțiile din salariile angajatului, însă nu le mai transferă către stat, prejudiciind astfel atât Statul Român cât și angajații, care rămân cu contribuțiile la sănătate sau la pensii neplătite. Angajații lucrează practic la negru, de multe ori fără să realizeze acest lucru.

Modificarea Codului Fiscal prin care responsabilitatea plății contribuțiilor revine angajaților ar asigura mai mult control asupra acestui capitol pentru fiecare angajat în parte. De asemenea, Ministrul Muncii a subliniat faptul că măsurile care urmează să fie implementate începând cu 1 ianuarie 2018 vor aduce o creștere ușoară a salariului net.

Contribuțiile către stat o să scadă de la 39,25% la 35%, angajații urmând să primească salarii nete cu 4% mai mari. Detalii privind modul în care se face trecerea contribuțiilor de la angajator la angajat vor fi furnizate odată ce Ministerul Finanțelor va avea un proiect complet care va putea fi prezentat în detaliu.

AL PRESS

1425

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.